Дора Керемидчиева – за ключовите проекти в портфолиото на New Estates

Интервю на Силвана Василева

Дора Керемедчиева

Дора Керемидчиева е акаунт мениджър в New Estates – най-новото бизнес направление в портфолиото на Unique Estates и Realto Group, специализирано в работата с имоти ново строителство. Срещаме се с нея, за да разберем повече за кариерния й път, конкурентните предимства на New Estates и ключовите проекти в портфолиото на компанията.

Вие сте сред най-опитните консултанти на пазара на ново строителство в луксозния сегмент у нас. Разкажете ни повече за вашия кариерен път и позицията ви в New Estates.


Имам над 5 години опит в сферата на недвижимите имоти, като съм работила по реализацията на различни проекти, от етап преди разрешение за строеж до самото завършване и продажба на имотите в обектите. Това включва ежедневна комуникация с корпоративни клиенти и инвеститори, които съм консултирала относно изпълнението на сгради, разпределението на площите в тях, различните технически спецификации и други фактори, съобразени с търсенето на пазара.

Като специалист в областта мога да се похваля със задълбочените познания, както за пазара, така и за нагласите и очакванията на купувачите. През последната година заемам длъжността акаунт мениджър в New Estates – най-новата компания в портфолиото на Unique Estates и Realto Group. Щастлива съм, че в екипа имам възможността да работя с изтъкнати професионалисти в бранша, както и да разчитам на партньорство от страна на всички компании в холдинга, с което да предложа цялостно съдействие и комплексно обслужване на моите клиенти.

 

С какво New Estates се различава от останалите компании на пазара?

 

В New Estates клиентът се доверява на нас и на репутацията, която сме изградили през годините, като надежден партньор и посредник. Това е така, тъй като в екипа работят доказани специалисти, които са част от Unique Estates и Realto Group. Освен с високия професионализъм, компанията се различава с комплексната услуга, която предоставя на клиента, както на купувачите, така и на инвеститорите. Работим с тях още от етап идея за проекта, като ги консултираме за всички важни стъпки в процеса на изграждането и реализацията на имотите в обекта. Нашият екип има постоянен контакт с купувачите, като компанията разработва и специални проучвания за потребителското поведение. С това имаме възможност да предоставим актуална и ценна информация за търсените характеристики на имотите, които инвеститорите да заложат в своите проекти, за да могат да постигнат най-високи резултати при реализацията им. Реално на пазара няма компания, която предоставя толкова комплексна услуга в бранша.

Това важи и за работата ни с купувачите – помагаме на клиента да вземе най-правилното решение при инвестиция в имот, независимо от целта на покупката. Услугата може да включва и съдействие при финансиране на покупката при нужда, както и помощ при поддръжка, препродажба или отдаване на имота под наем. Подходът ни към всеки казус е индивидуален и зависи от нуждите и желанията на купувача.

Другото предимство на New Estates е, че работим с екип, който е изключително подготвен и опитен в планирането, проектирането, маркетинга и продажбите на жилищни сгради и комплекси. На практика, инвеститорите могат да разчитат на всички отдели и специалисти в компанията и холдинга, така че представянето на проекта им да бъде направено по най-добрия начин, което гарантира неговата бърза и ефективна реализация.

 

Кои са ключовите проекти, които са част от портфолиото на New Estates?

 

За да отговорим на високите изисквания на съвременния купувач и да оправдаем доверието на нашите клиенти, в New Estates работим само с утвърдени имена на пазара, така че да може да застанем като гарант пред купувача, че е направил правилния избор.
Имаме удоволствието да предлагаме проекти на едни от най-доказаните инвеститори у нас, които държат на коректността и качеството в изпълнението на сградите, които създават. Сред ключовите проекти, които са част от портфолиото на компанията са Matek Boyana Residence, Boyana Senses, Secret Gardens, 80 Тинтява, One Home, , Simeonovo Alleys и Sofi Center. Иска ми се да разкажа накратко за предимствата на всеки от тях.

Matek Boyana Residence е комплекс от затворен тип, разположен в аристократичната част на квартал Бояна. Разгънат е на площ от 4 043 кв.м. и се състои от три сгради с 31 луксозни апартамента, образувайки общо 4 154 кв.м. надземна застроена площ. По време на проектирането и строежа, са взети предвид важни фактори, като сезонното слънчево движение, наклоните на терена и географските направления. Обособен с широки озеленени площи и детски площадки, Matek Boyana Residence дава възможност на обитателите да прекарват пълноценно време на открито. Наземните апартаменти, както и покривния апартамент, предлагат просторни тераси с гледка. Комплексът е с лесен достъп до сърцето на града, уникални гледки към планина Витоша, близост до спирки на градски транспорт и зелени площи. Това са само част от предимствата на проекта, които го превръщат в изключително атрактивен.

 

Boyana Senses е другото бижу в портфолиото на New Estates, което споделя същата престижна локация – квартал Бояна в София. Проектирана като градско бягство, бутиковата сграда разполага с невероятни гледки към града и Витоша планина. Boyana Senses притежава модерния облик на съвременното строителство, но е напълно съобразена с цялостната атмосфера в района. Използваните цветове и естествени материали дават усещане за уют и финес, с което сградата елегантно се вписва в заобикалящата среда. В нея ще бъдат изградени 27 апартамента, разположени в два входа. За всеки апартамент са предвидени по две или повече подземни паркоместа. Жилищата разполагат с френски прозорци, които предоставят естествена светлина и усещане за близост с природата. Всяко помещение е проектирано с мисъл за функция, комфорт и уют. Това, което различава Boyana Senses от други подобни проекти на пазара са апартаментите и мезонетите с големи собствени дворове и панорамни тераси, които създават усещането за живот в къща. За комфорта на собствениците са предвидени луксозно изпълнени фоайета във всеки един от входовете, със зони за отдих, срещи или събития, както и двор за общо ползване със зона за барбекю, маса, пейки и детска площадка. За сигурността на живущите сградата ще разполага с видеонаблюдение и контролиран достъп за външни лица. Това, което добавя истинска стойност към цялата концепция на проекта всъщност е природата наоколо и усещанията, които връзката с нея предизвиква. Сградата ще бъде обградена от столетни дъбове и кестени, които потапят всеки апартамент в зеленина, спокойствие и чист планински въздух. В района са разположени супермаркети, резиденции, паметници на културата и екопътеки.

 

Secret Gardens е един от най-награждаваните проекти у нас и за New Estates е чест да го предлага. Наскоро луксозният комплекс на нашите партньори от BLD получи най-високото отличие в категория „Жилищно строителство“ в конкурса European Property Awards 2022-2023 – част от International Property Awards (IPA) – най-престижният световен форум в сферата на архитектурата, интериорния дизайн и недвижимите имоти. Освен висококачественото строителство, това, с което Secret Gardens печели вниманието на професионалисти от цял свят, е отличното вписване на сградата в архитектурния облик на квартала и перфектният баланс между жилищна площ и декоративно озеленяване. Луксозният комплекс е разположен в най-предпочитаната част на квартал Лозенец – район с богато озеленени улици и красиви жилищни сгради, които го прославят като „зелената перла на София“. Негова отличителна характеристика са разкошните градини, които създават усещане за простор и връзка с природата. В завършването на сградата са използвани модерни технологии и материали от най-високо качество, които са издръжливи на атмосферни влияния и едновременно с това носят необходимия уют за една релаксираща и комфортна обстановка. Наред с многото предимства, жилищата са светли и просторни, с високи тавани и пленяващ изглед към планината. Сградата разполага с луксозно фоайе и общи части.

 

80 Тинтява е стилен и елегантен жилищен комплекс, вдъхновен от динамиката на града, същевременно носещ усещането за уют и спокойствие у дома. Уникалната локация и модерната визия, както и високият клас на използваните материали и технологии, превръщат този проект в един от най-търсените на пазара. Комплексът е разположен в един от най-престижните райони в София – квартал Изгрев. Локацията се отличава с модерна и стилна градска среда, перфектно изградена транспортна и социална инфраструктура. Проектът се намира в близост до посолства, дипломатически и културни представителства, паркове, спортни съоръжения, търговски обекти, заведения и банкови клонове. Състои се от две стилни жилищни сгради и две по-ниски, в които ще са разположени офисните и търговски площи. 80 Тинтява отговаря на всяко клиентско търсене, предлагайки бутикови апартаменти с една, две или три спални, проектирани, за да осигурят максимален комфорт на обитателите си.

 

ONE HOME e нов модерен комплекс, разположен на тиха улица в центъра на града. Намира се на пешеходно разстояние от голям търговски център, в непосредствена близост до парк, детски градини, училища и разнообразни транспортни артерии. Архитектурният проект се характеризира с модерна градска визия, като в него е предвидена собствена паркова среда с цветни алеи и тематични градини, богато озеленяване, беседки и детски площадки, вътрешни алеи за отдих и разходки. Апартаментите са с правилни форми, високи тавани и всеки един притежава тераса. За бъдещите обитатели ще има на разположение и търговска част на партерно ниво.

 

Simeonovo Alleys e затворен комплекс от най-висок клас, който предлага изключителен комфорт на обитаването и високо качество на живот за своите обитатели. Разположен е в квартал Симеоново в столицата. Всяка една от 20-те еднофамилни къщи е ситуирана в самостоятелен парцел от 800 до 1 100 м2, разполага с обща използваема площ между 422 и 497 м2 и е проектирана с 3 до 5 спални, всяка със самостоятелна баня и тоалетна, кабинет, фитнес, два гаража и три паркоместа. Естествените материали и декоративни елементи, използвани при фасадите, създават усещане за непреходност и класа. Всяка една от къщите е проектирана с много мисъл за удобството на бъдещите си обитатели и е създадена в неподвластен на времето стил. Концептуалният дизайн, архитектурата и проектирането на Simeonovo Alleys са разработени от архитекти Виктория Илиева и Иво Петров, като строителството започна през ноември 2021 г. и ще приключи в рамките на 2 години. Обитателите в проекта ще разполагат с професионално управление и поддръжка, просторна паркова среда с алеи с богато озеленяване, самостоятелни парцели, ограничен достъп и денонощна охрана. В комплекса се предлагат различни по площ и изложение къщи.

 

Ще завърша със Soficenter , който е нов жилищен комплекс от затворен тип с 520 съвременни, просторни, модерни и удобни апартаменти, разположен в район Възраждане в София. Той съчетава предимствата и удобствата на модерен квартал в центъра на столицата, с комфорта на почивката в първокласен курорт. Soficenter е проектиран с няколко етапа на изпълнение, които предвиждат изграждането на елегантни жилищни сгради, с просторен парк, поддържани и охранявани общи части, както и басейн, фитнес, сауна, медицински център, магазин, ресторант и детска площадка.

 

Това бяха някои от ключовите проекти, които предлагаме с моите колеги от New Estates. В момента работим по разширяване на портфолиото с оферти на компанията и привличането на нови утвърдени на пазара инвеститори, както и по това да наложим New Estates като лидер на пазара на имоти ново строителство у нас.

Контактна форма

Запитване