Как успешно да си закупим апартамент ново строителство?

Ако сте в процес на търсене на новия си дом и разглеждате свободните апартаменти ново строителство на пазара, в слеващите редове ще научете повече за плюсовете и минусите на имотите ново строителство от нашите брокери на недвижими имоти!

Предимства при закупуване на имот ново строителство

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерна архитектура, стил и функционалност. Така собствениците могат да получат спокойнствие, уют, модерни и красиви детайли, които са както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Друго тяхно водещо предимство е и дългият им експлоатационен период и високото качество на използваните в процеса на строителство материали, което несъмнено дава допълнителна сигурност на собствениците на жилището.

Богато разнообразие

У нас интересът към новото строителство се повишава, като купувачите се интересуват от имоти в периферията на столицата, в близост до природата, но също така, решаваща за крайния избор на търсещите имоти ново строителство, е възможността за лесен достъп до централната градска част. Има голямо разнообразие, от перфектни мезонети, през лукзосни двустайни, тристайни, четиристайн апартаменти, до величествени пентхаузи.

Иновативен интериор

 Сред основните предимства на новото строителство е модерният дизайн както на цялостната фасада на сградите, така и на елементите от интериора на апартаментите. Новите кооперации са проектирани по такъв начин, че вплитат най-добрите практики, познати от традиционното строителство, като умело ги съчетават с новите тенденции в архитектурата. Разпределението на свободните пространства в жилищата от ново строителство са оптимално съобразени с особеностите на апартаментите, за да може помещенията да бъдат функционални и удобни.

Много важно и от първостепенно значение са и висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тък като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградата. Използват се иновативни материали от най-високо ниво.

Освен качествени материали, се използват най-новите строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

При новото строителство разпределението е много по-функционално.

Съвременният дом е модерно, но минималистично обзаведен. Изчистеният стил, правите линии и симетрични пропорции психологически успокояват и създават усещане за подреденост и хармония. Луксът се олицетворява с величие, което е лишено от претрупаност на елементи. Печелившите комбинации са редуване на nude и контрастни цветове, мебели, които се съчетават като материи – например естествено дърво и гланцови повърхности. Цветовете са важни! Бялото е символ на чистота и свежест. Цветът е вечна класика, която не излиза от мода и е подходящ буквално за всичко. В миналото се смяташе, че белите неща в дома бързо се замърсяват, но днес благодарение на новите технологии в материалите, това не е проблем. Бялото стои добре на различни текстури и повърхности – гладки, грапави, лъскави, матови, без значение дали на текстил или аксесоар. 

Допълнителни удобства

Апартаментите ново строителство са луксозни, отговарящи на всички изисквания за високотехнологични и същевременно юутни домове, както за един обитател, така и за многочленно семейство, според нуждите и предпочитанията на клиентите.

Новотопостроените апартаменти са изцяло обзаведени според последните тенденции в дизайна. Изчистени, светли и просторни общи части, луксозни апартамнети, с практична мебелировка и висококачествени уреди, допринасят за високия клас на цялостната концепция за живот в напълно нов дом.

Недостатъци при закупуване на имот ново строителство

Високи цени

Новопостроените сгради често се предлагат на доста висока цена, която може да бъде непосилна за един обикновен човек. При новото строителство цената за един квадратен метър е няколко пъти по висока, в сравнение с тази на по-старите сгради.

Сред недостатъците на новото строителство могат да бъдат посочени и по-високите такси за управление, както и калкулацията на общите части, които се причисляват към продаваемата площ. Разбира се, не е за подценяване и самият факт, че високото качество на материалите, използвани за изграждане на жилищната кооперация, допълнително оскъпяват стойността на апартамента. По-високата цена е логично обусловена и от обстоятелството, че новото строителство в София например е съсредоточено в зони на града, които имат широк потенциал за развитие. Тези качества значително повишават сумата, която е необходимо да заплатите, за да се сдобиете с подобен апартамент.

Както вече споменахме, цените на жилища ново строителство са по-високи е от тези на старите сгради, но новото строителство е много по-устойчива инвестиция, тъй като качеството ще продължи да повишава цената. В дългосрочен план – при препродажба, тя може да достигне много по-високи нива от цената, която вие сте платили. Освен това, на пазара в последните години е все по-нашумяло да се купуват имоти ново строителство, не за жилищни нужди, а с цел инвестиция – купувачът вече има дом, който харесва и не няма намерение да сменя, влага спестяванията си в друго жилище и се надява да получава допълнителен сигурен доход от него.

Средните  стойности на продажбите с включен ДДС и паркомясто са между 180 000 – 300 000 евро за апартаменти и 320 000 – 486 000 евро за къщи.

Невъзможност да се заживее веднага в жилището

В случай, че сте закупили жилище на зелено или преди наличието на Акт 16, то едва след получаването му може да сте спокойни, че вече е възможно законно да обитавате имота и да регистрирате адреса си като настоящ или постоянен такъв.

Малка квадратура

Един от най-сериозните проблеми на новопостроените апартаменти е, че в повечето случаи площта е твърде малка. За разлика от строителството в миналото, днес най-масови са жилищата с площ от около 50 до 60 квадратни метра. Освен това, при сградите, построени след 1991г. е прието към квадратурата на апартамента да се описва и площта на общите части, таванските и подземните помещения, както и терасната площ. Това не се харесва на купувачите, защото заплащат повече за голяма квадратура, която на практика не е жилищна. Докато при старите сгради цената е само за квадратен метър жилищна площ. Това разминаване в реална площ и описаната такава, се долавя лесно, особено от хора, които до този момент са живели в имот, част от панелен или тухлен блок старо строителство. При съпоставяне между два апартамента – ново и старо строителство, с иначе сходни параметри, често разликата може да бъде значителна. Това обаче не изключва възможността да се открие просторно жилище с много „въздух“ и свободно жизнено пространство в новопостроени сгради.

Рискове при закупуване на имот ново строителство

При покупка на жилище винаги трябва да бъдете много внимателни на кого точно се доверявате. Направете списък с важните за вас въпроси, задайте тези въпроси на собственика и/или брокера, и най-важното – преценете достоверността на отговорите, които получите.

Би било добре при закупуване на имот ново строителство, да наемете и адвокат, който да прегледа подробно предварителния ви договора за покупко-продажба. Той може да предложи и нанесе определени корекции по договора, които да защитят вашите права като купувач и бъдещ собственик на жилището.

Договорът ви за покупка на апартамент трябва да е перфектен и да защитава вашите интереси.

Работа с брокер при закупуване на имот ново строителство

Консултацията със специалист в сферата на имотите ще ви гарантира спокойствие, че ще преминете през всички стъпки по покупката на новия ви дом без проблеми. Често купувачите предпочитат да действат самостоятелно, но това крие своите рискове, тъй като няма как да бъдете запознати в детайлите с нещата, които ви предстоят след като сте решили да инвестирате в имот ново строителство. Избирайки да се доверите на услугите на професионален консултант, ще си спестите сериозна част както от задълженията и отговорностите, така и от притесненията, пред които всеки клиент се изправя.

Добре е да знаете, че брокерите на недвижими имоти познават в детайли имотния пазар, което ще ви гарантира един процес по покупка, без притеснения, лишен от неизгодни предложения и сериозни рискове. Добрите брокерите на недвижими имоти са хората, които знаят как да се възползват от всяка ситуация, за да бъде най-изгодна за вас, затова техните съвети са безценни.

Точно поради тези комплексни и професионални познания, както и поради широката база данни и мрежата от ценни контакти, с които консултантите на недвижими имоти разполагат, работата с посредник е повече от основателна и резултатна при сключването на имотна сделка. Затова не се колебайте да изберете подобен тип услуги, за да улесните процеса при покупка на мечтания ви дом.

Как Newestates могат да ви помогнат да закупите имот ново строителство

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Отчитайки развитието на новото строителство през последните години, както и стремежът за по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти, ръководството на Unique Estates, взе решение за създаване на нова компания, която обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-голямата глобална мрежа в сектора, новосформираният екип на New Estates, предоставя най-високо ниво обслужване на своите клиенти, индивидуален подход и конфиденциалност.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване