Красимир Джамбазов – Мениджър бизнес развитие „Проекти и Инвеститори“ в New Estates 

Интервю на Силвана Василева

Вие сте част от екипа на Unique Estates от 2015 година насам. Наскоро поехте позицията Мениджър бизнес развитие „Проекти и Инвеститори“ в New Estates. Разкажете ни за своето професионално израстване в рамките на групата. 

Кариерният ми път в компанията стартира преди 7 години, когато започнах работа като консултант, след което бях повишен последователно в старши консултант и главен акаунт мениджър. Отскоро поех отговорността да бъда мениджър бизнес развитие “Проекти и Инвеститори“ в New Estates, най-новата компания в портфолиото на Realto Group и Unique Estates. Тъй като във времето се оказа, че винаги съм работил с имоти ново строителство, когато ръководството на холдинга взе решение да създаде специализирана компания за работа с този тип имоти, аз естествено станах част от нейния екип. 

Какво отличава New Estates от останалите агентски компании в холдинга и на пазара? 

New Estates e специализирана консултантска компания за имоти ново строителство. Тя бе създадена в отговор на развитието на пазара на този тип имоти през последните години и на стремежът на ръководството на Unique Estates към по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти. Новата компания обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти.  

Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-престижните глобални мрежи в сектора, новосформираният екип на New Estates може да предостави най-високо ниво на обслужване на своите клиенти, с индивидуален подход към всеки клиент и казус. Конкурентно ни предимство е екипът от професионалисти, които са тясно специализирани в планирането, проектирането, маркетинга и продажбите на жилищни сгради и комплекси.  

Как приемате новата си роля в компанията и какви са като отговорностите и целите пред вас като Мениджър бизнес развитие „Проекти и Инвеститори“ в New Estates? 

Новата позиция за мен е привилегия, но и огромна отговорност, тъй като с нея поемам ръководството на всички акаунт мениджъри в компанията. Това включва също отговорността за поддържането на връзките с инвеститорите, с които New Estates работи, както и управлението на всички казуси, които възникват в работата на всеки член от екипа.  

Целите, които поставям пред себе си и хората, с които работя е да популяризираме и наложим New Estates като една от водещите компании, специализирани в продажбата на ново строителство жилищни имоти у нас. Работим също по това да разширим портфолиото с обекти, които предлагаме, така че да имаме по-богата селекция, обхващайки различни ценови сегменти и райони. 

Какъв тип клиенти търсят да закупят имот ново строителство у нас? 

Работим на изключително специфичен пазар. Да продаваш имот ново строителство е като да продаваш мечта. Това е така, защото повечето сделки се случват на етап проект, при което клиентът избира бъдещия си дом по изображенията, които му предлагаме. Той е готов да купува, само ако усеща реално гаранция, че ще получи качеството, за което плаща, и то в договорения срок. В случая клиентът се доверява на нас и на репутацията, която сме изградили през годините, като надежден партньор и посредник. 

Купувачът на имот ново строителство търси съвременната визия при сградите, високото качество в изпълнението на проектите, използването на модерни технологии и материали, добре оформена и планирана градска среда в района, в който ще живее. Обикновено този тип клиенти са добре запознати с тенденциите в архитектурата и строителството и ценят устойчивите, енергоефективни сгради. Важно за тях е също средата, в която ще живеят, а при този тип проекти, по един естествен начин се обособява социум, в който се събират единомислещи хора, които споделят общи ценности. 

Съвременният купувач на имот е изключително взискателен, особено, ако става дума за висок клас жилище. Това са модерни хора, които пътуват по света, информирани са и знаят точно какво търсят. За да отговорим на тези високи изисквания и да оправдаем доверието на клиентите си, New Estates работи само с утвърдени имена на пазара, така че да може да застане като гарант пред купувача, че е направил правилния избор. Държим на коректността и качеството в изпълнението на проектите, които предлагаме и подхождаме индивидуално към нуждите на всеки клиент.  

Какво включват услугите, които предлагате при работа с инвеститори и купувачи? 

Услугите, които предоставяме са в две направления – към инвеститорите и към купувачите.   

Пакетът от услуги към инвеститорите включва цялостна програма по реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги, пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти , маркетингова стратегия, профил на бъдещия купувач и много други. Услугите, които предоставяме за инвеститорите, с които работим ексклузивно, включват пълно съдействие от началото на идеята за проекта, до реализирането на продажбите на всеки от имотите в обекта. Компанията предлага изготвяне на подробни пазарни и предпроектни проучвания и оценки на текущия пазар на недвижими имоти, които ориентират инвеститора още в началния етап на проектиране за всички параметри и характеристики на имота, които биха допринесли за по-успешната му реализация. На база резултатите от тези проучвания се прави и правилното ценово планиране на проекта. Маркетинг специалистите в компанията осигуряват пълно комуникационно обслужване, което да позиционира проекта на инвеститора сред най-добрите и разпознаваеми на пазара на недвижими имоти. 

Към купувачите подходът е строго индивидуален и в зависимост от целта на покупката, към услугите влизат: консултиране и съдействие през целия път на покупката, банково финансиране и избор на най-добрите условия, съдействие за дизайн и довършителни работи по запитване, намиране на точния имот с атрактивна доходност от наем, постоянен анализ на тенденциите при наемите, за осигуряване на балансиран и сигурен поток от приходи, намиране на наемател, поддръжка, почистване и цялостно стопанисване на имота, консултиране за имотния пазар и тенденциите в района и др. 

Във връзка с продажбите на отделните имоти, предоставяме всички необходими за успешното сключване на сделките юридически услуги и пълно съдействие по всички въпроси, свързани с имота. 

По този начин New Estates успява да отговори на високите изисквания на съвременния купувач и на утвърдените инвеститори на пазара, както и да наложи компанията като дългосрочен  партньор и посредник на пазара на имоти ново строителство у нас. 

Контактна форма

Запитване