Топ 5 нови жилищни комплекси в София

Покупката на жилище в комплекс от затворен тип става все по-предпочитан избор за купувачи, които търсят качествено строителство, уединение, спокойствие, лукс на едно място. Затворените комплекси могат да предложат всичко това, дори и повече на най- взискателните купувачи!

Нашите брокери споделят с вас най-добрите жилищни комплекси в София!

Кои са най-добрите комплекси за живеене в София?

Затворените комплекси са обособени като самостоятелни обекти, с контролиран достъп на външни лица. Характеризират се с ниско етажно строителство и по-малка гъстота на застрояване. Съдебната практика доразвива понятието за жилищен комплекс от затворен тип, като приема, че за да се счита един комплекс за такъв, е необходимо да има обособени най-малко 4 самостоятелни обекта в режим на етажна собственост; да са налице и други обекти, които обслужват собствениците и обитателите.

Освен това, комплексите от затворен тип трябва да притежават просторни зелени площи, заведения за хранене, детски площадки и кътове за игри, фитнес центрове, спа, салони за красота, хранителни магазини и други удобства, намиращи се на територията на комплекса, където обитателите му могат да прекарват свободното си време, но и да са на „една ръка“ разстояние от уюта на луксозните си апартамент или къща в затворен комплекс.

Животът в луксозен затворен комплекс е уреден във всеки смисъл на думата. Обмислен е всеки детайл, който да осигурява удобство и комфорт. Обърнато е специално внимание на площта, локацията, етажността, разпределението на апартаментите и стаите в тях, екстериора и интериора, цялостната архитектура на комплекса.

За изграждането на затворени комплекси се използват най-добрите практики от традиционното строителство, но се съчетават и с последните строителни тенденции.

Много важно и от първостепенно значение са висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тъй като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградите в затворения комплекс. Използват се иновативни материали от най-високо ниво.

Освен качествени материали, се използват най-новите строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

Тенденцията, която се наблюдава през последните години е, че хората, живеещи в столицата имат интерес да мигрират в периферните зони на града. Причини за това обикновено откриваме в няколко водещи фактора – спокойствието, по-благоприятна среда и близостта до природата, както и модерността в строителството на нови строителни проекти, характеризиращи се с ниско строителство, каквито са затворените комплекси. Затворените комплекси се строят предимно в спокойни и отдалечени райони, където обитателите намират спасение от мръсния въздух и натоварения ритъм на големия град. Апартаментите, които се намират в сърцето на столицата не могат да предложат тишината и покоя, на които може да разчитате в затворените комплекси, разположени в покрайнините на града. Близостта до паркове и зелени зони, надеждността и релаксиращата среда мотивират все повече хора да се ориентират към купуване на жилище в подобен тип комплекси. Но също така, апартаменти или къщи в комплекси с контролиран достъп могат да се намерят както по периферията на столицата, така и в квартали като Възраждане, Дружба.

Жилищен комплекс във Възраждане

Квартал Възраждане е млад квартал в столицата, който става самостоятелна административна единица през 1987 г., при премахването на старото райониране. Територията на района почти изцяло принадлежи на главния градски център на столицата, а кварталът е един от най- бързо развиващите се райони в София. Възраждане има отличен достъп до градски транспорт, включително метро, както и наличие на множество атракционни – парк „Възраждане“ и новопостроеният едноименен аквапарк.

Комплексът, разположен в квартал Възраждане съчетава в себе си предимствата и удобствата на модерен квартал в центъра на европейска столица, с комфорта на усамотението и спокойствието на затворените комплекси. Разположен е в близост до голям супермаркет и прекрасна паркова средна, на броени метри от Mall Of Sofiа и метростанция ,,Опълченска“. Комплексът предлага общо 250 апартамента – двустайни, тристайни и четиристайни жилища. Архитектурата на проекта е с мисъл на първо място за удобството и функционалността на новите си обитатели. Този комплекс ще ви предложи всичко от което се нуждае вашето семейство, за един спокоен и приятен начин на живот!

Жилищен комплекс във Дружба 2

Все по-голям е интересът към закупуване на имоти ново строителство в Дружба – един от най-старите квартали в София, който през годините се разраства и съчетава предимствата на развития район и новата качествена среда на живот.

Популярността на квартал Дружба се дължи на благоприятното му местоположение – в съседство са кварталите Младост, Горубляне, Слатина и Полигона. В близост се намира и Летище София. Разположението на квартала позволява и бърз достъп до бул. „Цариградско шосе“, което го прави идеално място за живеене на хората, работещите в бизнес зоните по протежение на булеварда. Освен това кварталът има бърза връзка както с летището, така и с „Бизнес парк София“. Добре изградената инфраструктура създава идеални условия за лесно придвижване до съседните райони – посредством няколко автобуса, линиите на тролейбуси и трамваи, а също така и двете метростанции. Сред останалите предимства са езерото „Дружба“ и паркът около него, които създават подходящи условия за отдих в градска среда.

Затова, обектите ново строителство в квартал Дружба са проектирани така, че да отговарят на променящите се нужди и предпочитания на съвременните купувачи на жилища. Тези проекти предлагат широка гама от възможности за жилищно настаняване, включително стилни апартаменти, просторни градски къщи в затворени комплекси.

Пример за такъв затворен комплекс е луксозният „Нова Дружба“, намиращ се в квартал Дружба 2. „Нова Дружба“ впечатлява с атрактивна локация, в непосредствена близост е до метростанция „Дружба“, а бързият достъп до бул. „Цариградско шосе“ съкращава максимално времето за придвижване в столицата. Комплексът се състои от няколко сгради, като са предвидени комфортни двустайни апартаменти, просторни тристайни и апартаменти тип “студио”. Характеризират се с по- високо тавани от стандартните, а жилищните площи са функционално организирани, за да предложат удобство и уют на своите бъдещи собственици.

За живеещите в комплекса са предвидени 200 паркоместа в подземен паркинг. На приземните нива са отделени помещения за търговски обекти, като допълнително удобство за обитателите. Достъпът до комплекса е с контролиран достъп, като е предвиден и удобен достъп за хора с увреждания.

Жилищен комплекс в Лозенец

Квартал Лозенец, също един от старите квартали на столицата, е разположен  на хълм, юг-югоизточно от центъра на София и достига до северните поли на Витоша. Кварталът е разделен на Горен и Долен Лозенец, които се формират още от средата на 20-те години на XX век. Мнозина познават Лозенец и като „Журналистическия квартал“, тъй като в частта му, където днес е пл. „Журналист“, са се намирали къщите на редица известни български поети, писатели и общественици, сред които Валери Петров, Михаил Андреев, Минчо Дилянов и други.

Богато озеленените улици, дворовете на къщите и нискоетажните жилищни сгради в старата част на Лозенец прославят района като „зелената перла“ на София. Това, в съчетание с централната му локация, перфектното инфраструктурно и обществено обезпечаване, отличният достъп до градски транспорт, бързата връзка с центъра, близостта до Южния парк, наличието на няколко големи търговски центъра и Правителствена болница, както и престижният му статут го превръщат в една от най-желаните локации в София за покупка на имот.

Комплексът, намиращ се в Лозенец  ще ви завладее с уединението и спокойствието, които предлага, и няма да ви остави безразлични. В проекта се акцентира върху два основни елемента – гората и градът, които определят цялостната архитектурна идея, преливайки се в едно с неповторим изглед към планината. За проекта са използвани най-добрите, естествени и качествени материали със стремежа за постигане на максимална енергийна ефективност. В него са разположени десет пететажни сгради върху площ от 35 дка, от които 23 дка красиви, зелени градини. За удобство на новите си обитатели са планирани детски площадки, водни огледала, широки и зелени алеи, с предвидени кътове за отдих, романтични места за почивка и разходка, ресторант с външна градина, фитнес с уелнес зона, както и търговски обекти.

Жилищен комплекс в Бояна

Както вече споменахме, хората, живеещи в столицата имат интерес да мигрират в периферните зони на града, като една от основните причини за това е спокойствието, по-благоприятна среда и близостта до природата, В квартал Бояна се намирате буквално в планината. Инфраструктурата е добре изградена, булевардът, по който се влиза и излиза от квартала е с три платна, което допринася за по-малкото задръствания по пътя към дома ви. Без значение в коя посока се движите може лесно да се включите в посока булевард България или Околовръстно шосе.

Не е за подценяване и факта, че в квартал Бояна преобладава ниското строителство и няма толкова натоварен трафик, което прави района перфектен за семейства с малки деца, които искат да им осигурят по-здравословен начин на живот в големия град.

Модерна бутикова сграда, докосваща сетивата, е тази, която може да отговаря на всичките ви изисквания в Бояна. Създаден с много внимание към всеки детайл, проектът се състои от 27 уникални апартамента, различни по големина – всеки със собствен двор или панорамна тераса/и. Архитектурният план е създаден със специално внимание към всяко помещение и с мисъл за практичност, комфорт и уют. За да гарантира максимално удобство, сградата е проектирана с два входа, луксозни общи части, уединена градина със зона за отдих, барбекю и детска площадка. Дворът ще бъде озеленен с вековни дървета. За всеки апартамент са предвидени по две или повече подземни паркоместа. А за сигурността на живущите са предвидени видеонаблюдение и контролиран достъп за външни лица на входа на сградата.

Локацията на проекта дава бърз достъп до супермаркети, предлагащи разнообразни продукти, еко пътеки за здравословен начин на живот, ресторанти, резиденции, паметници на културата и др.

Жилищен комплекс в Манастирски ливади

Манастирски ливади е сред сравнително наскоро оформилите се столични квартали, които се радват на отявлен интерес от страна на купувачи и наематели. Кварталът се явява притегателен център предимно за млади хора и семейства.

Поради удобството от преминаващите в близост транспортни средства, осигуряващи бърз достъп до централните части на столицата и до южната дъга на околовръстното, като предпочитана зона за живеене се очертава районът около бул. България. Основните предимствата в разположението на квартала е съседството с престижните южни квартали и наличието на училища и детски градини, които макар извън очертанията на Манастирски ливади, остават на близка дистанция. Несравнимо удобство е трамвайната линия, която не се влияе от трафика, поради своята независим от пътното движение маршрут.

Комплексът от затворен тип, разположен в Манастирски ливади, е с обособена зона за отдих и зелени площи, като достъпът до вътрешния двор е контролиран и ограничен. Сградата разполага с подземен паркинг на две нива с паркоместа и гаражи, като техният брой е съобразен с броя на апартаментите. Достъпът до комплекса до отделните входове, асансьорите, както и част от паркоместата са съобразени с нуждите на хората с увреждания. Предлаганите апартаменти са обособени в четири входа, като на всеки етаж има между три и шест жилища с цел запазване на максимална самостоятелност, тишина и спокойствие. Разпределенията им са с от две до четири спални, като всяко жилище е с входно антре с достъп до всяка стая, складово помещение и тераса, разкриваща красиви гледки. При изграждането на комплекса са заложени всички принципи за качествено ново строителство. 

Как New Estates могат да ви помогнат да закупите апартамент в жилищен комплекс?

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване