За какво да внимаваме при покупка на апартамент ново строителство в Широк Център София

Центърът на София е сред кварталите фаворити при търсене на апартаменти ново строителство. В сърцето на столицата животът тече с други обороти- динамичен и дълъг е денят, което оставя усещане, че градът никога не спи. Широкият център на столицата също попада в графа предпочитани райони, но ако търсите имот ново строителство в квартал Широк Център е добре предварително да имате представа за какво да внимавате при покупка на апартамент.

Предимства при закупуване на имот ново строителство

През последните няколко години имотният пазар у нас претърпя трансформации, а с тях се засили и интересът към покупка на имоти ново строителство. Все по-голям дял от купувачите на пазара предпочитат да вложат средствата си в закупуването на новопостроено жилище, а мотивът за това може да бъде открит в основните предимства на този тип имоти.

Купувачите, които са се насочили към покупка на апартамент ново строителство, завишават критериите си и са по-внимателни в подбора на имотите, в които биха направили огледи. Внимателно проверяват инвеститора, строителя и агенцията за недвижими имоти, която предлага имота. Обмислят дали даденостите на района са това, което търсят. Цените на жилища ново строителство са по-високи е от тези на старите сгради, но се смята, че новото строителство е много по-устойчива инвестиция, тъй като качеството ще продължи да повишава цената. Освен това, на пазара в последните години е все по-нашумяло да се купуват имоти ново строителство, не за жилищни нужди, а с цел инвестиция – купувачът вече има дом, който харесва и няма намерение да сменя, влага спестяванията си в друго жилище и се надява да получава допълнителен сигурен доход от него.

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерен дизайн, стил и функционалност. Новите сгради използват най-добрите практики от традиционното строителство, но ги съчетават и с новите тенденции. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл. Много важно и от първостепенно значение е дългият им експлоатационен период, предвид висококачествените материали, които се използват, тъй като те оказват влияние на цялостното изпълнение на сградата.

Строителните предприемачи включват и енергоефективни технологии, зелени площи и екологично съобразени дизайнерски елементи. Важна роля за спестяването на средства за комунални сметки има и полагането на качествена топлоизолация при сградите от ново строителство. Освен топлоизолацията отношение към задържането на топлина имат и окачените външни фасади на сградите. Трябва да се отбележи, че окачените фасади имат и естетическо преимущество пред общия облик на сградите старо строителство.
Обстоятелство, което също е от ключово значение за енергоефективността на настоящите жилищни кооперации, е поставянето на качествена дограма, която да запази топлината в помещенията. От своя страна, поставянето и монтажът на качествени ВИК и електро инсталации ще ви спестят много разходи по ремонт и допълнителна поддръжка.

При новото строителство разпределението е много по-функционално, а сградите са проектирани по последни тенденции в строителството и архитектурата. Сред основните предимства на новото строителство е модерният дизайн както на цялостната фасада на сградите, така и на елементите от интериора на всеки един от прилежащите към нея апартаменти и общи пространства. Разпределението на свободните пространства в жилищата от ново строителство са оптимално съобразени с особеностите на апартаментите, за да може помещенията да бъдат функционални и удобни.

Освен това, апартаментът ново строителство не изисква никакви довършителни ремонтни дейности, за които да се отделят допълнителни разходи.  Разбира се, възможно е да се налагат освежителни промени, които да донесат повече уют и чар в новия дом, според личните ви предпочитания.

Какво трябва да знаем за квартала Широк Център

В квартал Широк център можете да намерите всичко на „една ръка“ разстояние – бързо, лесно и удобно. От заведения за бързо хранене до изискани ресторанти и от големи вериги магазини до специални бутици с лимитирана мода.

Освен това, тук се намират и емблематичния за София Национален дворец на културата, Народното събрание, всички министерства, прокуратури и висши институции на съдебната власт в страната.

Градски транспорт


Центърът на столицата има добре изградена инфраструктура, като за хората, които се придвижват без автомобил, би било изключително лесно и комфортно да отидат където пожелаят пеша. Градският транспорт е разнообразен, налични са и множество спирки за автобуси и трамваи, комфортно метро, таксита, дори и електрически тротинетки.

Магазини и ресторанти

В центъра са разположение най-предпочитаните кафенета, вкусни пекарни, сладкарници, заведения на открито и закрито – от следобеден брънч до нощен бар.

Тук могат да се открият всякакви места за развлечение и забавление, както и услуги от разнообразен тип. В центъра се ситуира и богат набор от всякакви магазини, бизнес центрове, аптеки, банки, търговски комплекси. Ако сте любител на културата и изкуството, в близост са разположени театри, галерии, музеи и библиотеки. Също така, в центъра често се организират най-различни мероприятия – концерти, празнични програми, различни базари, фестивали и други.

В сърцето на София са разположени някои от любимите градски паркове, а на разположение на семействата с деца има детски градини и училища, както и всякакъв вид социални и здравни услуги.

Паркоместа

За разлика от крайните квартали, централните улици са облагородени с широки и чисти тротоари, озеленени градинки и площадки, обезопасени с огради. В този район трафикът е осезаемо по-натоварен, както и има значителен човекопоток, затова е стратегически помислено движението да се осъществява улеснено и безпроблемно. Освен зоните за паркиране, са налични и денонощни паркинги, където автомобилите се охраняват.

Допълнителни плюсове

Центърът е най-старата част на София, изградена върху римския град Сердика. Както вече споменахме, този квартал е известен с множеството си исторически забележителности като Българска национална художествена галерия, Национален археологически музей, Исторически музей на София, катедрала Александър Невски, старата синагога на града, джамия Баня Баши, Народен театър „Иван Вазов“.

Освен вече горепосочените гарантирани предимства на тази част на София – от удобния градски транспорт, през добре изградената инфраструктура, близостта до детски заведения, аптеки, медицински центрове, множеството зелени площи и културно-развлекателни места, и въпреки, че цените в централната част на столицата са едни от най-високите, кварталът остава сред най-предпочитаните и заради изобилието от качествени жилищни кооперации и къщи, построени в началото и средата на 20 век. Много от тях са с впечатляваща архитектура, която се поддържа и до днес. Голяма част от старите сгради са реновирани, за да отговорят на съвременните строителни изисквания и архитектурни стандарти, като немалък брой от кооперациите в центъра са новопостроени – на мястото на стари постройки. 

Центърът вече е много обширно понятие и обхваща десетки улици и булеварди, където се намират добре поддържани сгради на локация, която несъмнено осигурява всичко необходимо за вашия начин на живот. 

Има ли ново строителство в кв. Широк Център

В района действително преобладават къщи, постройки и жилищни кооперации, които са били построени в началото или средата на миналия век, но както вече споменахме, днес те изглеждат различно. Запазен е автентичният им облик и архитектура, които носят духа на стара София, аристократичността и буржоазията на хората, които са живели тук, но днес сградите са реставрирани и модернизирани, за да отговорят на очакванията на новото поколение собственици.

Центърът отговаря на изискванията на купувачите, които имат активно и забързано ежедневие и държат да бъдат на пешеходно разстояние до всички ключови обекти в централната част на града. Цените на имотите в централните райони традиционно поддържат високи нива, но търсенето е голямо. Предлагат се както едностайни, така и двустайни и тристайни жилища. Средните стойности на продажбите с включен ДДС и паркомясто са между 180 000 – 300 000 евро за апартаменти.

Новото строителство е привлекателно за купувачите по много фактори, които вече споменахме-високо качество на използваните материали, енергийна ефективност, модерна архитектура и разпределение по съвременни стандарти, както и голям потенциал за последваща продажба или отдаване под наем.

Всяка нова сграда вече има задължителна топлоизолация и е завършена по съвременните тенденции в архитектурата и дизайна. Най-често новите жилищни сгради предлагат паркинг, общите части като етажни площадки и парапети са добре поддържани и не на последно място – новите жилища имат по-висока сигурност.

Топ 4 имота във Възраждане

Квартал Възраждане е млад квартал в столицата, който става самостоятелна административна единица през 1987 г., при премахването на старото райониране. Територията на района почти изцяло принадлежи на главния градски център на столицата, а кварталът е един от най- бързо развиващите се райони в София. Възраждане има отличен достъп до градски транспорт, включително метро, както и наличие на множество атракционни, например парк „Възраждане“ и новопостроеният едноименен аквапарк.

Ето и няколко спиращи дъха имотни предложения в квартал Възраждане.

Новострояща се сграда до парк Възраждане

Във Възраждане може да възродите мечтите си за живот в луксозен дом в новостроящата се сграда до парк Възраждане. Тази нова сграда се изпълнява от реномиран инвеститор с над двадесет години опит на пазара, който залага на високото качество на използваните материали и красотата на изчистения архитектурен стил.

Нов жилищен комплекс от затворен тип в кв. Възраждане

New Estates има удоволствието да ви представи и този нов жилищен комплекс, от затворен тип, разположен в сърцето на София. Тук ще намерите перфектния за вас дом, с една, две, три и четири спални, проектирани със специално внимание към енергийната ефективност. На разположение за продажба са 881 апартамента и 982 паркоместа и гаражи, разделени в 12 отделни сгради, сформиращи около себе си зелен вътрешен двор. С лесният си и бърз достъп до градски транспорт, както и близостта си до училища, болници, аптеки, ресторанти, паркове и различни места за забавление, животът тук ще ви спести часове чакане в натоварения столичен трафик. За да са доволни и най-малките обитатели на комплекса, е проектирана специална детска площадка, където децата могат да се забавляват и да се наслаждават на безгрижни игри.

Нов жилищен комплекс от затворен тип в кв. Възраждане

Нов жилищен комплекс, разположен в центъра на столицата, който съчетава удобството на модерния квартал с комфорта, уюта и спокойствието на почивката в първокласен курорт. Синергия от традиционно високото качество на живот в сърцето на града, с най-съвременните тенденции и технологии на вашия нов дом в затворен комплекс. Вашият нов дом в кв. Възраждане дава възможност за удобен достъп до сърцето на столицата и инфраструктура на най-високо ниво. Сградата предлага просторни ателиета, функционални двустайни и тристайни апартаменти, широки мезонети, офиси и магазини. Комплексът предлага на своите обитатели всичко необходимо за щастлив и удобен начин на живот, а именно рецепция, басейн, фитнес, сауна, детски кът, жива охрана и постоянно видеонаблюдение, паркоместа. Комплексът е проектиран с луксозни общи части, изработени от мрамор и гранит, даващи усещане за разкош и красота на своите обитатели.

Спокойствие в сърцето на града

New Estates има удоволствието да ви представи и един от най-престижните жилищни комплекси в центъра на София. Новият отличителен проект се гордее със своя оригинален дизайн, удобни, разнообразни и впечатляващи панорамни гледки към Витоша планина, Стара планина и парк Заимов. Разположен е на изключително удобна локация, която предлага бърз и лесен достъп до всички важни точки на града. Само на няколко минути пеша можете да се насладите на типове магазини, ресторанти, кафенета, развлекателни заведения и културни мероприятия, които предлага центърът на София.

Тук ще откриете широка гама от апартаменти, с една, две и три спални, пентхауси, мезонети и офиси. Всеки е проектиран, за да отговаря на най-високите стандарти и очаквания за качество и комфорт. На партерното ниво са предвидени жилища за хора в неравностойно положение. Стилните интериори са създадени с внимание към всеки детайл, предлагайки просторни помещения, модерни кухни и бани, както и самостоятелни функционални тераси.

За удобството и бързината на движение в сградата, на разположение са няколко асансьора, включително панорамен, разкриващ невероятни гледки. В подкрепа на здравословния начин на живот, комплекса предлага модерна фитнес зала, където жителите могат да поддържат своята физическа форма и тонус. Комплексът ще разполага със собствен вътрешен двор, озеленени интериорни пространства, общи тераси за отдих, няколко магазина и аптека.

Невероятният комплекс е символ на престиж и удобство, предлагайки възможност за луксозно живеене в градска среда, без компромиси с качеството и комфорта.

Свържете се с нас за допълнителни въпроси или консултации

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване