6 предимства на къщите ново строителство

Често срещан въпрос при избор на къща е дали тя да бъде старо или ново строителство. Разгледайте кои са шестте предимства при купуване на къща ново строителство.

Какво трябва да знаете при избор на къща ново строителство?

За да си дадете отговори на множествотовъпроси, които изникват в главата ви, свързани с избора на къща ново строитество, е най-добре на първо място да помислете за това какви са вашите нужди, финансови възможности и дългосрочните ви планове. Разбира се, всеки вид строителство има както своите предимства, така и някои недостатъци, но вследващите редове обръщаме по-специално внимание на плюсовете на покупка на къща ново строитество, сред които не нареждат сигурност, качество, функционалност.

Несъмнено инвестицията в ново строителство е по-предпочитана от купувачите заради съвременния поглед към всеки детайл, модерната архитектура и висококачествените материали, които се използват. Днешните сгради се проектират с интелигентни решения и технологии, така че да създадат функционалност в новия дом и да бъдат устойчиви във времето.

Шест предимства на къщи ново строителство

Къщите представляват ниски сгради, с един, два или 3 етажа, които разполагат със собствен двор, като в зависимост от застрояването, къщите се разделят на еднофамилни, двуфамилни и редови. Характерно за еднофамилните къщи е самостоятелността. Обикновено в еднофамилния тип луксозни къщи живее едно домакинство или семейство. Както подсказва и името им, двуфамилните къщи се обитават от 2 семейства или домакинства. Често те са т. нар. къщи близнаци. Редовите къщи представляват дълги редици от сгради, като във всяка една се помещава едно семейство. 

Когато изборът ви е къща ново строителство, добре е да вземете предвид няколко фактора, с които да бъдете сигурни, че правите най-правилния избор. Както споменахме в началото, съобразете се с изискванията, които имате и предлагането на пазара в момента. Каква площ ви е необходима, какъв бюджет сте склонни да отделите, къде да е разположен вашия дом и защо искате да е там, както и какви иновативни технологии искате да внедрите, за да направите къщата си максимално удобна, уютна и комфортна за вашите нужди и вашия начин на живот.

Безспорно, къщата има редица предимства, заради които със сигурност си заслужава да се инвестира в такъв тип имот. Като започнем с това, че можете да избирате между вече построена модерна къща или проект, в който ще изберете какви да бъдат характеристиките на имота, в зависимост от вашите предпочитания. Покупката на къща дава възможността да разполагате с голямо дворно пространство, на което да се наслаждавате на любимите си активности навън като игра на тенис с приятели на собствения ви тенис корт, барбекю вечери или събиране на слънчеви лъчи до външният басейн в двора ви. Все пак, имайте предвид, че поддръжката на такъв тип имот е малко по-сложна от поддръжката на апартамент, фактор, който не бива да подценявате с оглед на по-дългото ви пребиваване в нея. Въпреки това уюта, комфорта и големите пространства стоят на преден план и често надделяват при вземането на решение за покупка на луксозно жилище.

Трябва да споменен също така, че луксозните къщи ново строителство, намиращи се на територията на затворени комплекси, обикновено разполагат с и допълнителните екстри, с повече простор, множество зелени площи, фитнес и СПА центрове, салони за красота и други благоприятни условия за развлечения на територията на комплекса.

Съвременен дизайн

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерна архитектура, стил и функционалност. Така собствениците могат да получат спокойствие, качествeно строителство, модерни и красиви детайли, които са както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора.

Новопостроените къщи са проектирани по последни тенденции в строителството и архитектурата. Пространството е използвано максимално добре и стаите са така разпределени с идея за оптимална функционалност. Функционалността, която жилището предлага става и все по-търсена характеристика – по-широки коридори, наличие на мокри помещения, килери, складове и други. Освен това, днешните имоти по принцип се проектират така, че дори пространството да е сравнително малко, да можете да разполагате с всички удобства за един уютен и многофункционален дом.

Съвременните къщи са модерно, но минималистично обзаведени. Изчистеният стил, правите линии и симетрични пропорции психологически успокояват и създават усещане за подреденост и хармония.

Качествени материали

При строежа на една жилищна сграда е много важен видът на използваните строителни материали. Жилищата ново строителство се отличават с много добро качество на материалите и високи строителни технологии. Силно конкурентният жилищен пазар в София и в големите градове е допълнителен стимул за строителните предприемачи да инвестират в по-качествени материали и по-добро изпълнение на проектите си.

Високи стандарти за строежа

За изграждането на новопостроени къщи се използват най-добрите практики от традиционното строителство, но се съчетават и с последните строителни тенденции.

Много важно и от първостепенно значение са висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тък като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградите. Освен качествени материали, се използват и най-новите строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

Топлоизолация

Едно от предимствата, което носи закупуването на къща ново строителство, е възможността да си осигурите значително по-ниски месечни разходи за отопление. Това се дължи на обстоятелството, че колкото по-нови са сградата и технологиите, които се използват при осъществяване на проекта, толкова по-енергоефективна е постройката. Роля за спестяването на средства за комунални сметки има полагането на качествена топлоизолация при сградите ново строителство. Освен топлоизолацията, отношение към задържането на топлина имат и окачените външни фасади на сградите. Трябва да се отбележи, че окачените фасади имат и естетическо преимущество пред общия облик на сградите старо строителство. Обстоятелство, което също е от ключово значение за енергоефективността на настоящите жилища, е поставянето на качествена нова дограма, която да запази топлината в помещенията.

Енергийна ефективност

Както вече споменахме, при новото строителство се наблюдава тенденцията за по-високата енергийна ефективност, в сравнение със старите сгради. Всичко започва още от началото – от качеството на използваните материали при строежа, до изолацията, и чак накрая допълнителните технологии и екстри, които може да решите да използвате в дома си. Ще забележите, че добре изолираният дом намалява значително месечните ви разходи за отопление в дългосрочен план, имайки предвид първоначалната инвестиция, която ще направите в това отношение. За това допринасят качествените дограми и окачените външни фасади, които същевременно правят облика на къщата стилен и естетичен. Новите ВиК и електроинсталации също ще ви спестят разходи за ремонт и поддръжка, защото имотът ви ще е достатъчно устойчив и издръжлив на външни фактори и температурни влияния.

Значително по-ниски ремонтни разходи

В новопостроената къща почти няма да ви се налага да извършвате довършителни ремонтни дейности. Основните ремонтни дейности вероятно вече са завършени и не ви чакат големи разходи по тях, а освежителните промени или новите ви интериорни виждания не отнемат твърде много време и средства.

Опитайте се да изберете къща, която ще ви бъде удобно не само към актуалния момент, но и след време. Разбира се, трудно бихте предвидили всички житейски събития, които ви очакват, но все пак помислете ако не за плановете си, то поне за стремежите и начина, по който се виждате в бъдеще. 

Как може да ви помогне брокер при избора на къща ново строителство?

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Отчитайки развитието на новото строителство през последните години, както и стремежът за по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти, ръководството на Unique Estates, взе решение за създаване на нова компания, която обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-голямата глобална мрежа в сектора, новосформираният екип на New Estates, предоставя най-високо ниво обслужване на своите клиенти, индивидуален подход и конфиденциалност.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти. New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване