6 предимства на живота в жилищен комплекс

Покупката на жилище в комплекс от затворен тип става все по-предпочитан избор за купувачи, които търсят качествено строителство, уединение, спокойствие, лукс на едно място. Затворените комплекси могат да предложат всичко това, дори и повече на най- взискателните купувачи! Вижте в следващите редове 6 от предимствата на затворените луксозни комплекси в столицата.

Жилищните комплекси в София

Затворените комплекси са обособени като самостоятелни обекти, с контролиран достъп на външни лица. Характеризират се с ниско етажно строителство и по-малка гъстота на застрояване. Съдебната практика доразвива понятието за жилищен комплекс от затворен тип, като приема, че за да се счита един комплекс за такъв, е необходимо да има обособени най-малко 4 самостоятелни обекта в режим на етажна собственост; да са налице и други обекти, които обслужват собствениците и обитателите.

Освен това, комплексите от затворен тип трябва да притежават просторни зелени площи, заведения за хранене, детски площадки и кътове за игри, фитнес центрове, спа, салони за красота, хранителни магазини и други удобства, намиращи се на територията на комплекса, където обитателите му могат да прекарват свободното си време, но и да са на „една ръка“ разстояние от уюта на луксозните си апартамент или къща в затворен комплекс.

Апартамент в жилищен комплекс в София

Апартаментите в затворени комплекси са луксозни, отговарящи на всички изисквания за високотехнологични и същевременно уютни домове, както за един обитател, така и за многочленно семейство, според нуждите и предпочитанията на купувачите.

Изчистени, светли и просторни общи части с практична мебелировка, допринасяща за високия клас на цялостната концепция за живот в затворен комплекс.

Къща в жилищен комплекс в София

Обикновено къщите представляват ниски сгради, с един, два или дори 3 етажа, които разполагат със собствен двор. В зависимост от застрояването къщите се разделят на еднофамилни, двуфамилни и редови. Характерно за еднофамилните къщи е самостоятелността. Обикновено в еднофамилния тип луксозни къщи живее едно домакинство или семейство. Както подсказва и името им, двуфамилните къщи се обитават от 2 семейства или домакинства. Често те са т. нар. къщи близнаци. Редовите къщи представляват дълги редици от сгради, като във всяка една се помещава едно семейство. 
Луксозните къщи в затворени комплекси обикновено разполагат с допълнителните екстри, с които разполагат и апартаментите в затворен комплекс като повече простор, множество зелени площи, фитнес и СПА центрове, салони за красота и други благоприятни условия за развлечения на територията на комплекса..

6 предимства на жилищните комплекси в София

Животът в луксозен затворен комплекс е уреден във всеки смисъл на думата. Обмислен е всеки детайл, който да осигурява удобство и комфорт. Обърнато е специално внимание на площта, локацията, етажността, разпределението на апартаментите и стаите в тях, екстериора и интериора, цялостната архитектура на комплекса.

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерна архитектура, стил и функционалност. Така собствениците могат да получат спокойствие, качество, модерни и красиви детайли, които са както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Затворените комплекси идват и със съвременен облик на сградата, добре съчетан със заобикалящата го архитектурна среда.

За изграждането на затворени комплекси се използват най-добрите практики от традиционното строителство, но се съчетават и с последните строителни тенденции.

Много важно и от първостепенно значение са висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тъй като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградите в затворения комплекс. Използват се иновативни материали от най-високо ниво.

Освен качествени материали, се използват най-новите строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

Спокойствие

На идейно равнище с изграждането на жилищните комплекси от затворен тип се цели да се създаде не само едно спокойно и безопасно място за живеене, но и то да може да осигури максимален комфорт на обитателите му. Или с други думи казано, да се създаде „град в града“.

Затворените комплекси обикновено се строят извън големия град и разполагат с широки зелени площи. Това допринася за спокойствието на живеещите в комплекса. За да се чувстват всички в безопасност и да се наслаждават на спокойствието извън шумния град, затворените комплекси имат установен правилник за вътрешния ред, който стриктно се спазва. За някои купувачи това може да е недостатък, но за ценителите на първокласните имоти установяването на правила на територията на комплекса е предимство. 

Локация

Тенденцията, която се наблюдава през последните години е, че хората, живеещи в столицата имат интерес да мигрират в периферните зони на града. Причини за това обикновено откриваме в няколко водещи фактора – спокойствието, по-благоприятна среда и близостта до природата, както и модерността в строителството на нови строителни проекти, характеризиращи се с ниско строителство, каквито са затворените комплекси. Затворените комплекси се строят предимно в спокойни и отдалечени райони, където обитателите намират спасение от мръсния въздух и натоварения ритъм на големия град. Апартаментите, които се намират в сърцето на столицата не могат да предложат тишината и покоя, на които може да разчитате в затворените комплекси, разположени в покрайнините на града. Близостта до паркове и зелени зони, надеждността и релаксиращата среда мотивират все повече хора да се ориентират към купуване на жилище в подобен тип комплекси. Но също така, апартаменти или къщи в комплекси с контролиран достъп могат да се намерят както по периферията на столицата, така и в квартали като Лозенец, Лагера, Хиподрума, Младост, Витоша.

Квадратура

Като се започне от общата площ на комплекса, която е добре съобразена със стандартите за по-луксозен начин на живот, а именно, широки алеии и тротоари, озеленени градинки и пазещи сянка дървета, и се стигне до площите в самите апартаменти, в които всяко кътче е измерено с точност, за да бъде най-добре усвоено.

Цена

Европа е изправена пред силна инфлация и ръст на лихвите. Отражението върху луксозния имотен пазар обаче е по-слабо. Свободните жилища в завършени комплекси в София намаляват незначително от 3% на 2% от общия обем. Въпреки нарастването на предлагането, очертава се тенденция на недостиг на жилища в лукс сегмента.

Факторите, които определят един имот за луксозен, са вече познати и цените варират в приблизително един и същи диапазон, спрямо характеристиките на жилището. 

Средните  стойности на продажбите с включен ДДС и паркомясто са между 180 000 – 300 000 евро за апартаменти и 320 000 – 486 000 евро за къщи.

Архитектура и обзавеждане

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерна архитектура, стил и функционалност. Така собствениците могат да получат спокойствие, качество, модерни и красиви детайли, които са както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Затворените комплекси идват и със съвременен облик на сградата, добре съчетан със заобикалящата го архитектурна среда.

За изграждането на затворени комплекси се използват най-добрите практики от традиционното строителство, но се съчетават и с последните строителни тенденции.

Много важно и от първостепенно значение са висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тък като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградите в затворения комплекс. Използват се иновативни материали от най-високо ниво.

Освен качествени материали, се използват най-новите строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

При затворените комплекси разпределението е много по-функционално. Сградите са проектирани по последни тенденции в строителството и архитектурата. Пространството е използвано максимално добре и стаите са така разпределени с оптимална функционалност.

Затворените комплекси са изцяло обзаведени според последните тенденции в дизайна. Изчистени, светли и просторни общи части, луксозни апартаменти, с практична мебелировка и висококачествени уреди, допринасят за високия клас на цялостната концепция за живот в затворен комплекс.

Допълнителни предимства

Този „град в града“  разполага с допълнителни удобства като магазини, заведения, химическо чистене, фризьорски салони, студия за красота, фитнес зали, СПА центрове, басейни, тенис кортове, спортни зали, детски площадки, велоалеи и т.н. Така обитателите  ще разполагат с всичко необходимо за своето ежедневие, ще могат да практикуват любимите си занимания на открито и на закрито.  

Не бива да се подценява и факторът, че ежедневието в подобна среда позволява на хората по-лесно да опознаят своите съседи и да се сближат с тях. Това дава допълнителна гаранция, че при отсъствие, ще има още някого, на когото да разчитате да „наглежда“ вашата собственост.

В днешно време голяма част то живеещите в големия град и по-конкретно в София, са изправени пред предизвикателството да намерят свободно паркомясто за личния си автомобил. Така притежаването на паркомясто или гараж се превърна в предимство и в задължителен елемент от офертата за продажба както на луксозен имот, така и на тези от по-ниския ценови клас. В комплексите от затворен тип често има и вътрешни паркинги-гаражи във всеки блок и те се продават с тях. В някои случаи комплексът разполага с възможност за достъп до повече от едно паркомясто на домакинство, което напълно удовлетворява млади семейства с повече от една кола.

Затворените комплекси и особено обширните зелени пространства в тях изглеждат перфектно място за отглеждане и разхождане на домашни любимци. В затворените комплекси е разрешено отглеждането на домашни животни, но при спазване на строги правила. В някои комплекси е забранено разхождането на кучета из тревните площи, като могат да бъдат обособени отделни такива само за домашните любимци. Като собствениците на домашни любимци би трябвало да знаят, че в някои комплекси има спомагателна такса за домашни любимци. 

Безспорно предимство на затворените комплекси е сигурността. Както вече казахме, комплексите от затворен тип са с контролиран достъп на външни лица. Те разполагат както с жива охрана, така и с постоянно видеонаблюдение. Това прави живота в такъв тип комплекс изключително безопасен и защитен от всякакви криминални проявления. Фактор, който не е без значение особено за семействата с малки деца, които търсят своя спокоен лукс в нов дом. 

Как New Estates могат да ви помогнат да намерите перфектния жилищен комплекс в София?

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване