Видове ново строителство в София – покупка на жилище ново строителство

Новото строителство е привлекателно за мнозина по известни причини – високо качество на използваните материали, енергийна ефективност, модерна архитектура и разпределение по съвременни стандарти, както и голям потенциал за последваща продажба или отдаване под наем. Причините да изберете ново строителство са много, ползите и предимствата от тях са налице в дългосрочен план и инвестицията определено си заслужава!

Ново строителство в София

През последните години наблюдаваме значително покачване на търсенето и предлагането на имоти ново строителство в столицата. Отчитайки тази тенденция, New Estates предлага по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти като консултира както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Екипът от професионалисти предоставя индивидуален подход, стриктна конфиденциалност и високо ниво на експертиза. Със своите задълбочени познания и над 25-годишен опит, те могат да бъдат полезни на купувачите по въпроси за покупка, инвестиция и управление на имоти, а на инвеститорите съдействат с пазарно проучване, оценка на пазара, управление на проекти, юридически услуги и много други.

Видове ново строителство в София

Новото строителство е устойчива инвестиция в бъдещето и логично вече измества панелното строителство, градореда и кофража. Всяка нова кооперация вече има задължителна топлоизолация и е завършена по съвременните тенденции в архитектурата и дизайна. Най-често новите жилищни сгради предлагат паркинг, общите части като етажни площадки и парапети са добре поддържани и не на последно място – новите жилища са с по-добри условия за финансиране и имат по-висока сигурност.

Апартаменти ново строителство в София

Апартаментите ново строителство са предпочитан избор както от хора, които досега са живели на квартира, така и от тези, които искат да продадат настоящия си дом и да закупят нов и модерен. Районите, в които строителството значително се развива през последните години са Лозенец, Кръстова вада, Витоша, Гео Милев, Манастирски ливади и други. Тези квартали са спокойни, с добра инфраструктура и наличие на градски транспорт и са подходящи за изграждане на жилищни сгради или затворени комплекси с контролиран достъп, които гарантират безопасността на обитателите. Цените варират според района и големината на жилището.

Къщи ново строителство в София

Най-желаните квартали за живеене в къща в София са тези, които са най-близо до планината, въздухът е по-чист, тишината е налице и се усеща свежестта от природата. Това са Бояна, Драгалевци, Симеоново, Бистрица, Железница, Панчарево. Там често можете да срещнете млади семейства с деца, защото пространството позволява място за игри и разходки. Новите домове са проектирани така, че всекидневната прелива с плавен преход в кухня, а помещенията не са отделени с врати, както в старото строителство. При къщите на два или повече етажи е изградено стълбище, а най-модерните и луксозни домове е възможно и изграждане на асансьор и топла връзка с гаража. Верандите също са просторни с опции за поставяне на шезлонг, маса, дори джакузи. В големите дворове задължително се предвижда поливна система

Покупка на жилище ново строителство

Имотите са най-добрата инвестиция в дългосрочен план – броят и големината на сделките се увеличават, а цените се покачват със сериозни темпове. Новите сгради се радват на голям интерес не само в столицата, но и останалите градове в България. Бъдещите купувачи имат голям избор и често са нетърпеливи, затова е добре да сведете рисковете до минимум, преди да преминете към покупката.

Огледи на жилища ново строителство

Огледите на жилищата най-често се извършват след работното време на потенциалния купувач или в събота и неделя, които всъщност не са почивни дни за брокера. Консултантът се съобразява със свободното време на клиента и организира оглед, когато е удобно и за двете страни. Препоръчително е това да се случва в светлата част на деня, за да се разгледа добре всичко и да не се бърза. Нощните часове също си имат своя чар, защото можете да видите вечерните светлини и да усетите пулса на града. При огледи на имоти в строеж, където все още няма асфалтов път, е възможно да минете през кал, пясък, цимент и е добре да бъдете с подходящи обувки.

Предварителен договор при покупка на имот

Независимо дали закупувате директно от инвеститор или чрез агенция за недвижими имоти, съветваме ви да сключите предварителен договор за покупка. Това ви дава сигурност, че строителят няма да сключи на следващ етап предварителни договори с други лица за същия имот.

Покупко-продажба на имот

За покупко-продажбата на имот е добре да имате насреща доверен посредник в лицето на вашия брокер, който ще се възползва от познанията на опитен юрист в процеса. Той подготвя предварителния договор и нотариалния акт, изготвя документите, които са ви необходими и са се заема с цялата сложна процедура. Обикновено преди сделката се събира документация като документ за собственост, актуална скица/схема на имота, данъчна оценка на имота, удостоверение за липса на тежести, нотариални такси и разбира се, предварителен договор за покупко-продажба. За да не се притеснявате, че може да пропуснете нещо, доверете се на екипа на New Estates!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване