Ново строителство Бургас – струва ли си инвестицията?

Сделките с т. нар. ваканционни имоти са много атрактивни и определено все повече хора се ориентират и инвестират своите средства в имоти, които се намират по морските курорти.

През последните няколко години търсенето и интересът към имоти в Бургас и региона отчита повишаване. Осъществяването на все повече имотни сделки в този район е плавна тенденция с начало около ковид кризата, като през 2021 година търсенето става значително по-изразено. Ниските лихви по кредитите, повишаването на средните доходи у нас и последващите ефекти от пандемията са част от факторите, които допринесоха за благоприятното развитие на имотния пазар в Бургас и региона.

Bcичĸи aнaлизи нa пaзapa нa нeдвижими имoти coчaт, чe Бypгac e пpитeгaтeлeн цeнтъp зa млaди бългapcĸи ceмeйcтвa c дoбpи дoxoди.  Това са ocнoвнo ceмeйcтвa дo 45 гoдини, чиитo дoxoд e нapacнaл c 33% пpeз изминaлaтa гoдинa,

Най-често покупката на имот ново строителство в Бургас се осъществява с лични средства или с частично финансиране от банките, а най-атрактивни са двустайните апартаменти и студията.

Haлицe е твъpдe гoлямo тъpceнe нa вaĸaнциoнни имoти, нo мaлĸo пpeдлaгaнe. Cpeднитe цeни ca oтбeлязaли pъcт cпpямo юни минaлaтa гoдинa oт 10 дo 40% в зaвиcимocт oт лoĸaциятa. Според местоположенението, разпределението, колко близо е до плажната ивица, и какви удобства има, може да се закупи имот в Бургас и региона за 40 000 – 60 000 евро дори в локации като Слънчев бряг и Несебър. Тази сума е ориентировъчна за двустаен апартамент или студио, но тази инвестиция си струва, тъй като бързо би се възвърнала, ако имотът е с цел отдаване под наем. На пазара в последните години е все по-нашумяло да се купуват имоти ново строителство, не за жилищни нужди, а с цел инвестиция – купувачът, влага спестяванията си в друго жилище и се надява да получава допълнителен сигурен доход от него.

Другата възможност за покупката на апартамент по морето е той да е с цел за лично ползване. Това са случаите, в които хората искат да си закупят ваканционен имот, където да си прекарат лятната си почивка с всички удобства, без да се налагат да плащат наем.

Цените на жилища ново строителство са по-високи е от тези на старите сгради, но се смята, че новото строителство е много по-устойчива инвестиция, тъй като качеството ще продължи да повишава цената. В дългосрочен план – при препродажба, тя може да достигне много по-високи нива от цената, която вие сте платили.

Ново строителство – Бургас

През последните няколко години имотният пазар у нас претърпя трансформации, а с тях се засили и интересът към покупка на апартаменти ново строителство. Все по-голям дял от купувачите на пазара предпочитат да вложат средствата си в закупуването на новопостроено жилище, а мотивът за това може да бъде открит в основните предимства на този тип имоти. На първо място сградите ново строителство се отличават с модерния си дизайн и архитектура, което се оказва водеща характеристика за мнозина при избора им на нов дом. Друго тяхно водещо предимство е дългият им експлоатационен период и високото качество на използваните в процеса на строителство материали, което несъмнено дава допълнителна сигурност на собствениците на жилището.

Апартаменти в Бургас ново строителство

Когато говорим за жилища, Бургас е район, в който има голямо разнообразие, идващо основно от възможността за разрастване. Това дава предпоставки за изграждането на редица проекти, в които да има достатъчно място за реализирането на всеки един мечтан дом!

Апартаментите ново строителство са луксозни, отговарящи на всички изисквания за високотехнологични и същевременно уютни домове, както за един обитател, така и за многочленно семейство, според нуждите и предпочитанията на клиентите.

Новопостроените апартаменти са изцяло обзаведени според последните тенденции в дизайна. Изчистени, светли и просторни общи части, луксозни апартаменти, с практична мебелировка и висококачествени уреди, допринасят за високия клас на цялостната концепция за живот в напълно нов дом.

Цените на новото строителство в Бургас зависят от много параметри: локация, година на строителството на сградата, качеството на изпълнение, довършителни работи, подобрения и т.н. В районите Център и Широк център в Бургас цените на апартаментите ново строителство започват от 800 евро/м2 и достигат до цени от 1500 евро/м2 за луксозни и модерни сгради. В квартал Славейков цените също варират в широк диапазон – от 600 евро/м2 до 850 евро/м2. Най-евтино се предлагат апартаментите от строител в жилищен комплекс Меден рудник. Тук цените започват от 350 евро/м2.

Къщи в Бургас ново строителство

От началото на ковид до днес къщите ново строителство се радват на все по-голям интерес от страна на купувачите у нас, като районът около Бургас не прави изключение. Вторият по големина град на българското Черноморие и прилежащите му населени места се явяват притегателна сила най-вече за българите – основно за млади семейства, които работят дистанционно и търсят спокойствието на живота в по-малко населените райони.
Цените на тези имоти варират, в зависимост от тяхната локация, като  квадратурата и големината на двора към имота също са от съществено значение за неговата стойност. 

Плюсове на новото строителство в Бургас

Във всеки един район и квартал на Бургас днес може да срещнете новоизграждащи се или вече завършени жилищни обекти. Цените зависят не само от конкретния район, но и от качеството на изпълнение и вложените материали. До голяма степен новият ви дом зависи от качественото изпълнение, вложените материали и, разбира се, спазване на сроковете за въвеждане на сградата в експлоатация.

Всеки вид строителство има своите предимства и недостатъци, но плюсовете на новото строителство надделяват. Те са от съществено значение както при покупка, така и при продажба на апартамент ново строителство.

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерен дизайн, стил и функционалност. Това са едни от  основните предимства, тъй като новите сгради използват най-добрите практики от традиционното строителство, но ги съчетават и с новите тенденции. Така собствениците могат да получат сигурност, качество, модерни и красиви детайли, които са както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Новото строителство обикновено идва със съвременен облик на сградата, докато при старото строителство това не може да се намери. При новото строителство разпределението е много по-функционално. Сградите са проектирани по последни тенденции в строителството и архитектурата. Пространството е използвано максимално добре и стаите са разпределени с оптимална функционалност.

Много важно и от първостепенно значение са висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тъй като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградата. Използват се иновативни материали от най-високо ниво, като

строителните предприемачи включват и енергоефективни технологии, зелени площи и екологично съобразени дизайнерски елементи. Важна роля за спестяването на средства за комунални сметки има и полагането на качествена топлоизолация при сградите от ново строителство. Освен топлоизолацията отношение към задържането на топлина имат и окачените външни фасади на сградите. Трябва да се отбележи, че окачените фасади имат и естетическо преимущество пред общия облик на сградите старо строителство.
Обстоятелство, което също е от ключово значение за енергоефективността на настоящите жилищни кооперации, е поставянето на качествена нова дограма, която да запази топлината в помещенията. От своя страна, поставянето и монтажът на нови ВИК и електро инсталации ще ви спестят много разходи по ремонта и поддръжката, които обикновено са строго наложителни в много от старите жилищни кооперации.

Освен качествени материали, се използват най-новите строителни технологии и техника. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

Купувачите, които са се насочили към покупка на апартамент ново строителство, завишават критериите си и са по-внимателни в подбора на имотите, в които биха направили огледи. Внимателно проверяват инвеститора, строителя и агенцията за недвижими имоти, която предлага имота. Обмислят дали даденостите на района са това, което търсят.

Динамично развиващ се град

Бургас е един от най-населените областни градове в страната, но преди всичко е и един от най-бързо развиващите се. Бургас може да се похвали с подмладяваща характеристика на населението, т. е все повече млади хора, които могат да работят от всяка точка на света избират да живеят близо до морето. Това стимулира икономиката на града, раздвижва пазарите, сваля възрастовата граница на населението.

Саниране и многоетажни сгради

Бypгac e бeзcпopeн нaциoнaлeн шaмпиoн пo пpoгpaмaтa зa eнepгийнa eфeĸтивнocт.

Πo дaнни нa Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo (MPPБ), 205 oт oбщo 2022 peнoвиpaни пo пpoгpaмaтa cгpaди ce нaмиpaт в Бypгac – нa пpaĸтиĸa вceĸи дeceти caниpaн в cтpaнaтa блoĸ.

В Бургас изникват или са в проект все повече нови многоетажни сгради, отговарящи на всички изисквания за качествено строителство. Апартаментите ново строителство са луксозни, високотехнологични и същевременно уютни домове, както за един обитател, така и за многочленно семейство, според нуждите и предпочитанията на клиентите.

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерна архитектура, стил и функционалност. Така собствениците могат да получат спокойствие, качество, модерни и красиви детайли, които са както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Новите многоетажни сгради са със съвременен облик, добре съчетан със заобикалящата го архитектурна среда.

Отлична локация

Бургас предлага не само красиви плажни ивици, добра храна и красиви гледки, но и атрактивен нощен живот, което определено привлича както български, така и чуждестранни туристи.

Имоти за почивка през лятото

Бургас разполага с богато портфолио и предлага множество имоти за почивка през летните месеци. Могат да бъдат открити както такива старо строителство, така и много новопостроени обекти, отдавани под наем единствено през активния сезон. Всичко според предпочитанията на наемателя – от обикновени къщи за гости, до лукс апартаменти, къщи и вили.

Прекрасна морска градина

Ако попитате жителите на Бургас, кое е най-красивото и романтично място в града им, несъмнено, повечето от тях ще ви отговорят Морската градина. Тя е не просто крайморски парк, а сърцето на Бургас, място за отдих и релакс. Представете си да имате възможността да посещавате това неописуемо място ежедневно! А  можете ли да си представите да виждате спиращата дъха гледна на Морската градина всеки ден от балкона на дома си! Само това е достатъчно да пожелаете да имате имот в Бургас!

Нужен ли ви е брокер при покупка на апартамент ново строителство в Бургас?

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Отчитайки развитието на новото строителство през последните години, както и стремежът за по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти, ръководството на Unique Estates, взе решение за създаване на нова компания, която обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-голямата глобална мрежа в сектора, новосформираният екип на New Estates, предоставя най-високо ниво обслужване на своите клиенти, индивидуален подход и конфиденциалност.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване