Ново строителство Драгалевци – топ имотите в региона

Разгледайте предимствата и недостатъците на инвестицията в имот ново строителство в квартал Драгалевци и научете за какво да внимавате при огледа им.

Предимства на квартал Драгалевци

Тенденцията, която се наблюдава през последните години е, че хората, живеещи в столицата имат интерес да мигрират в периферните зони на града. Причини за това откриваме в няколко водещи фактора – спокойствието, по-благоприятната среда и близостта до природата, както и модерността в строителството на нови строителни проекти.

Едва ли има човек, който не е чувал за квартал Драгалевци и неговите достойни предимства. Неслучайно той заема челните позиции в районите, които са най-престижни, скъпи и предпочитани в столицата. Прочут като един от зелените и спокойни квартали, тук буквално има от всичко за всеки. От редови до самостоятелни къщи, от кокетни партерни мезонети с двор до просторни пентхауси с големи тераси. В района има още малки семейни хотели, луксозни вили, затворени комплекси и сгради с контролиран достъп, които предоставят на много семейства спокойна среда и луксозен комфорт.

Чист въздух и природа

Безспорни преимущества на местоположението на квартала са чистият планински въздух, съчетан с естествена паркова среда, тишина, спокойствие и прекрасна панорамна гледка към София.

Най-голямото предимство на района е и близостта му до планината, която дава възможности за разходка сред природата и подобрява качеството на въздуха. По-периферното разположение и близостта до планината носят тишина, спокойствие и прохлада. Може да се радвате на много зеленина – вътре в самия квартал и наоколо – Ловният парк е в непосредствена близост.

Модерни сгради

С растящата динамика на имотния пазар, тенденцията към предпочитане на ново строителство се утвърждава все повече, основно благодарение на съчетанието от съвременен дизайн, дълъг експлоатационен живот и високо качество на материалите, които характеризират този вид недвижими имоти.

Обектите ново строителство в Драгалевци са проектирани така, че да отговарят на променящите се нужди и предпочитания на съвременните купувачи на жилища. Тези проекти предлагат широка гама от възможности за жилищно настаняване, включително стилни апартаменти, студия, мезонети и пентхауси. Акцентът е поставен върху съвременната архитектура, функционалните разпределения и висококачествените строителни материали.

Много от проектите  ново строителство в квартал Драгалевци дават приоритет за устойчивото развитие и на екологичните практики. Строителните предприемачи включват енергоефективни технологии, зелени площи и екологично съобразени дизайнерски елементи. Тези инициативи не само намаляват въздействието върху околната среда, но и допринасят за благосъстоянието и качеството на живот на жителите на квартала.

Търсенето в района е огромно, което определя и високите цени на жилищата. Живущите тук се възползват от частно училище, реномирани ресторанти и различни места за развлечение. Познат е още въженият двуседалков лифт, който свързва квартала със ски пистите на Витоша.

Спокойствие и тишина

Както вече споменахме, жилищен квартал Драгалевци е известен със спокойната си и приятна атмсфера, което го нарежда сред най-предпочитаните за инвестиция в недвижим имот райони в София. Едновременно е разположен много близо до ключови локации в София,  от друга страна, сякаш сте в планината – с прекрасна гледка към Витоша, много зеленина, спокойствие и тишина.

Недостатъци на района Драгалевци

Отдалеченост от центъра и ограничен градски транспорт

От транспортна гледна точка Драгалевци често се приема за изолиран район, основно заради голямата пътна бариера – Околовръстен път. Обслужеността с градски транпсорт не е особено добра поради малкия брой линии, големите интервали на преминаване и труднодостъпните спирки. От гледна точка на организацията на градския транспорт кварталите на юг от Околовръстното продължават да бъдат третирани като крайградски.

Високи цени

Цените на жилища ново строителство са по-високи от тези на старите сгради, но се смята, че новото строитество е много по-устойчива инвестиция, тъй като качеството ще продължи да повишава цената. При новото строителство, цената за един квадратен метър е няколко пъти по висока, в сравнение с тази на по-старите сгради, като средните стойности на продажбите с включен ДДС и паркомясто са между 180 000 – 300 000 евро за апартаменти и 320 000 – 486 000 евро за къщи.

Въпреки това, в дългосрочен план – при препродажба, тя може да достигне много по-високи нива от цената, която вие сте платили.

Освен това, на пазара в последните години е все по-нашумяло да се купуват имоти ново строителство, не за жилищни нужди, а с цел инвестиция – купувачът вече има дом, който харесва и няма намерение да сменя, влага спестяванията си в друго жилище и се надява да получава допълнителен сигурен доход от него.

По-високата цена е логично обусловена и от обстоятелството, че новото строителство в София е съсредоточено в зони на града, които имат широк потенциал за развитие. Тези качества значително повишават сумата, която е необходимо да заплатите, за да се сдобиете с подобен имот.

За какво да внимаваме при оглед на имоти ново строителство в Драгалевци?

Консултацията със специалист в сферата на имотите ще ви гарантира спокойствие, че ще преминете през всички стъпки без проблеми. Избирайки да се доверите на услугите на професионален консултант, ще си спестите сериозна част както от задълженията и отговорностите, така и от притесненията, пред които всеки клиент се изправя.

Добре е да знаете, че брокерите на недвижими имоти познават в детайли имотния пазар, което ще ви гарантира един процес по покупко-продажба без притеснения, лишен от неизгодни предложения и сериозни рискове. Добрите брокери на недвижими имоти са хората, които знаят как да се възползват от всяка ситуация, за да бъде най-изгодна за вас, затова техните съвети са безценни. 

Купувачите, които са се насочили към огледи на имоти в квартал Драгалевци, завишават критериите си и са по-внимателни в подбора на имотите, в които биха направили огледи. Внимателно проверяват инвеститора, строителя и агенцията за недвижими имоти, която предлага имота. Обмислят дали даденостите на района са това, което търсят.

Точно затова, когато сте взели решение да закупите имот ново строителство е по-добре да обърнете внимание на локацията на вашия бъдещ дом. Неудобната локация и затрудненият достъп до имота, поради лоши транспортни връзки с останалите части на града например,  могат сериозно да повлияят на нормалното протичане на вашето ежедневие, което може да се окаже сериозен проблем за вас, особено ако ежедневието ви е изпълнено с многобройни работни или семейни ангажименти.

Опитайте се да съберете колкото можете повече информация, за да избегнете грешката да изберете квартал на сляпо при закупуване на мечтания ви имот.

По-добра инфраструктура ще има пряко въздействие върху цената на имота, но ще доведе до един по-здравословен и по-пълноценен начин на живот.

Предварителното сравняване на цените в различните райони на града ще ви послужи като добра посока, според която да ориентирате търсенето си. По този начин лесно ще достигнете до оптималния вариант, съчетаващ удобна локация и продажна цена, отговаряща на вашите възможности и изисквания. 

Също така, много купувачи взимат решение да закупят имот ново строителство на зелено, защото при закупуване на имот директно от строител условията на сделката могат да бъдат значително по-изгодни, но е много е важно предварително да бъдете запознати с цялата налична информация за инвеститора и строителя.

Инвеститорът и строителят могат да бъдат едно и също юридическо лице, но много често фирмата-строител е наета като подизпълнител на фирмата-инвеститор.

Първо направете проучване на фирмата-инвеститор, защото тя е юридическото лице, което носи пълната отговорност при неизпълнение на договора в уговорения срок.

Проверете кога е регистрирано дружеството, дали има достатъчно капитал, за да завърши проекта, и дали няма открито производство по несъстоятелност или ликвидация. Проверка на фирмата-инвеститор можете да направите в Търговския регистър. Добре е да се обърнете към опитен адвокат, който ще може да провери дали дружеството-инвеститор разполага с достатъчно парични ресурси, за да завърши строежа.

Проверете дали инвеститорът-продавач има разрешение за строеж и се уверете, че проектната документация е пълна. Проучете кога е учредено правото на строеж – разрешителното губи своето правно действие, ако в срок от 5 години от издаването му не бъде завършен грубият строеж (ако в срок от 5 години от издаването на разрешителното обектът не бъде снабден с Акт 14). Поискайте информация за архитектурния план на сградата и за всички строителни книжа и протоколи.

Ако фирмата-строител е различна от фирмата-инвеститор, потърсете информация и за нея. Разберете колко опит има строителя и какво е качеството на работата му – проследете строителната история на компанията – какви строежи е реализирала, завършвани ли са по план, какво е качеството на реализираните обекти. Проучете репутацията на строителя – потърсете отзиви за компанията и ако е възможно поговорете с предишни клиенти на фирмата, които живеят в построени от нея апартаменти.

Разгледайте оферти за имот ново строителство в Драгалевци

През последните години инвеститорите все повече се интересуват от квартал Драгалевци. Вече изградени или в етап на строене  са нови, модерни жилищни сгради и комплекси.

В квартала преобладават красиви сгради и жилища с прекрасна гледка към планината. Новото строителство в Драгалевци е със съвременен облик и много по-функционален интериор. Сградите са проектирани по последни тенденции в строителството и архитектурата. Пространството е използвано максимално добре, а вътрешните пространства са разпределени с оптимална функционалност.

Днешните купувачи имат широк достъп до информация, добре запознати са и търсят задълбочено, преди да вземат решение за покупка на имот. Те са наясно със своите изисквания и предпочитания и избират жилище, което отговаря най-много на техния стил и начин на живот.

Как New Estates може да ви помогне в търсенето на имоти около София

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване