7 плюса на живота в жилищен комплекс от затворен тип

Чудите се защо да изберете имот в затворен жилищен комплекс? Разгледайте какви са спецификите и предимствата на живота в жилищен комплекс от затворен тип.

Какво е жилищен комплекс от затворен тип?

Интересът към жилищните комплекси от затворен тип нараства с всяка изминала година  и има защо. Мотивът за това може да бъде открит в основните предимства на този тип имоти. Предвид динамичната имотна среда, купувачите са все по-наясно какви предпочитания имат, те търсят качествено строителство, уединение, спокойствие, лукс, осигурени на едно място. Затворените комплекси могат да предложат всичко това, a дори и повече и на най- взискателните купувачи!

Затворените комплекси са относително ново перо в жилищното строителство, като у нас те съществуват от около десетилетие насам. Затворените комплекси са обособени като самостоятелни обекти, с контролиран достъп на външни лица. Характеризират се с ниско етажно строителство и по-малка гъстота на застрояване. Съдебната практика доразвива понятието за жилищен комплекс от затворен тип, като приема, че за да се счита един комплекс за такъв, е необходимо да има обособени най-малко 4 самостоятелни обекта в режим на етажна собственост; да са налице и други обекти, които обслужват собствениците и обитателите. Освен това, комплексите от затворен тип трябва да притежават просторни зелени площи, заведения за хранене, детски площадки и кътове за игри, фитнес центрове, спа, салони за красота, хранителни магазини и други удобства, намиращи се на територията на комплекса, където обитателите му могат да прекарват свободното си време, но и да са на „една ръка“ разстояние от уюта на луксозните си апартамент или къща в затворения комплекс.

7 плюса от живота в жилищен комплекс от затворен тип

Комплексите от затворен тип са мислени с идея за задоволяване на всички нужди на своите обитатели, като се цели да се създаде не само едно спокойно и безопасно място за живеене, където хората могат да живеят, пазаруват, спортуват, почиват, и социализират на едно място. А  те са създадени с цялостната концепция и мисъл за всички членове на семейството, осигурявайки максималния им комфорт, или казано с други думи, да се създаде „град в града“.

Животът в луксозен затворен комплекс е уреден във всеки смисъл на думата. Обмислен е всеки детайл, който да осигурява удобство и комфорт. Обърнато е специално внимание на площта, локацията, етажността, разпределението на партаментите и стаите в тях, екстериора и интериора, цялостната архитектура на комплекса.

Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерна архитектура, стил и функционалност. Така собствениците могат да получат спокойнствие, качество, модерни и красиви детайли, които са както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Затворените комплекси идват и със съвременен облик на сградата, добре съчетан със заобикалящата го архитектурна среда.

Сигурност

Сред най-съществените предимства при покупка на жилище в затворен комплекс са спокойствието и сигурността, които той предоставя. Повечето жилищни комплекси от затворен тип са разположени на тихи места, сред зеленина и спокойствие. Благодарение на контролирания достъп, в тях не могат да влизат външни лица, които нямат специална покана. Те разполагат както с жива охрана и пропускателен режим, така и с постоянно видеонаблюдение. Това прави живота в такъв тип комплекс изключително безопасен и защитен от всякакви криминални проявления. Фактор, който не е без значение особено за семействата с малки деца, които търсят своя спокоен лукс в нов дом. 

Осигурени паркоместа

В днешно време голяма част то живеещите в големия град и по-конкретно в София, са изправени пред предизвикателството да намерят свободно паркомясто за личния си автомобил. Така притежаването на паркомясто или гараж се превърна в предимство и в задължителен елемент от офертата за продажба както на луксозен имот, така и на тези от по-ниския ценови клас. В комплексите от затворен тип често има и вътрешни паркинги-гаражи и те се продават заедно с имотите. В някои случаи, комплексът разполага и с възможност за достъп до повече от едно паркомясто на домакинство, което напълно удовлетворява млади семейства с повече от една кола.

Включени удобства

Много затворени комплекси предлагат редица удобства като магазини, заведения, химическо чистене, фризьорски салони, студия за красота, фитнес зали, СПА центрове, басейни, тенис кортове, спортни зали, детски площадки, велоалеи и т.н. Обширните пространства и множеството зелени площи дават възможност за разходки и игри на открито, както и за отглеждане и разхождане на домашни любимци.

Важно е да се отбележи и, че всяко жилище в затворен комплекс разполага и със собствено паркомясто или гараж, което е голямо удобство предвид сериозния проблем с намирането на място за паркиране в големите градове.

Спокойствие

На идейно равнище с изграждането на жилищните комплекси от затворен тип се цели да се създаде не само едно спокойно и безопасно място за живеене, но и то да може да осигури максимален комфорт на обитателите му. Или както казахме, да се създаде „град в града“.

Затворените комплекси обикновено се строят извън големия град и разполагат с широки зелени площи. Това допринася за спокойствието на живеещите в комплекса. За да се чувстват всички в безопасност и да се наслаждават на спокойствието извън шумния град, затворените комплекси имат установен правилник за вътрешния ред, който стриктно се спазва. За някои купувачи това може да е недостатък, но за ценителите на първокласните имоти установяването на правила на територията на комплекса е предимство. 

Близост със съседите

Не бива да се подценява и факторът, че ежедневието в подобна среда позволява на хората по-лесно да опознаят своите съседи и да се сближат с тях, създавайки свое собствено микро общество, в което се чувстват спокойни и сигурни. Това дава допълнителнa гаранция, че при отсъствие, ще има още някого, на когото да разчитате да „наглежда“ вашата собственост

Поддръжка на имота

В затворените комплекси всеки детайл е изпипан до съвършенство, като това се отнася и до нивото на хигиената. Както в самата сграда, общите части, така и и на теритоята на целия комплекс, чистотата, подредеността, хигиенните изисквания са на високо, луксозно ниво. Обикновено, за това се грижат предварително избрани фирми, които изпълняват стриктно професионалните си задължения. Благодарение на професионалната поддръжка, посетителите винаги се радват на перфектно почистени улици, добре поддържани зелени пространства и съоръжения на територията на комплекса. 

Озеленяването и поддръжката на общите части в затворения компекс, обикновено са осигурени от самия комплекс, като се наемат специализирани фирми, които да се грижат за всичко – от почистването на района, поддържане на зелените площи, грижа за пътната настилка, до ремонтирането на съоръженията в комплекса.

Близост до природата

Голяма част от затворените комплекси се намират в покрайнините на градовете, близо до природата. Това позволява на живущите в тях да се възползват от предимствата на големия град, но и да могат бързо да се откъснат от градската среда.

Къде се строят нови жилищни комплекси в София?

Тенденцията, която се наблюдава през полседните години е, че хората, живеещи в столицата имат интерес да мигрират в периферните зони на града. Причини за това откриваме в гореспоменатите фактори – спокойствието, по-благоприятна среда и близостта до природата, както и модерността в строителството на нови строителни проекти. Затворените комплекси се строят предимно в спокойни и отдалечени райони, където обитателите намират спасение от мръсния въздух и натоварения ритъм на големия град. Апартаментите, които се намират в сърцето на столицата не могат да предложат тишината и покоя, на които може да разчитате в затворените комплекси, разположени в покрайнините на града. Близостта до паркове и зелени зони, надеждността и релаксиращата среда мотивират все повече хора да се ориентират към купуване на жилище в подобен тип комплекси. Но също така, апартаменти или къщи в комплекси с контролиран достъп могат да се намерят както по периферията на столицата, така и в квартали като Лозенец, Лагера, Хиподрума, Младост, Витоша.

Ето и няколко затворени комплекса, които си струва да погледнете:

Жилищният комплекс, разположен в квартал Възраждане съчетава в себе си предимствата и удобствата на модерен квартал в центъра на европейска столица, с комфорта на усамотението и спокойствието на затворените комплекси. Разположен е в близост до голям супермаркет и прекрасна паркова средна, на броени метри от Mall Of Sofiа и метростанция ,,Опълченска“. Комплексът предлага общо 250 апартамента – двустайни, тристайни и четиристайни жилища. Архитектурата на проекта е с мисъл на първо място за удобството и функционалността на новите си обитатели. Този комплекс ще ви предложи всичко от което се нуждае вашето семейство, за един спокоен и приятен начин на живот!

Луксозният жилищен комплекс „Нова Дружба“, намиращ се в квартал Дружба 2. „Нова Дружба“ впечатлява с атрактивна локация, в непосредствена близост е до метростанция „Дружба“, а бързият достъп до бул. „Цариградско шосе“ съкращава максимално времето за придвижване в столицата. Комплексът се състои от няколко сгради, като са предвидени комфортни двустайни апартаменти, просторни тристайни и апартаменти тип “студио”. Характеризират се с по- високо тавани от стандартните, а жилищните площи са функционално организирани, за да предложат удобство и уют на своите бъдещи собственици.

За живеещите в комплекса са предвидени 200 паркоместа в подземен паркинг. На приземните нива са отделени помещения за търговски обекти, като допълнително удобство за обитателите. Достъпът до комплекса е с контролиран достъп, като е предвиден и удобен достъп за хора с увреждания.

Жилищният комплекс, намиращ се в Лозенец  ще ви завладее с уединението и спокойствието, които предлага, и няма да ви остави безразлични. В проекта се акцентира върху два основни елемента – гората и градът, които определят цялостната архитектурна идея, преливайки се в едно с неповторим изглед към планината. За проекта са използвани най-добрите, естествени и качествени материали със стремежа за постигане на максимална енергийна ефективност. В него са разположени десет пететажни сгради върху площ от 35 дка, от които 23 дка красиви, зелени градини. За удобство на новите си обитатели са планирани детски площадки, водни огледала, широки и зелени алеи, с предвидени кътове за отдих, романтични места за почивка и разходка, ресторант с външна градина, фитнес с уелнес зона, както и търговски обекти.

Модерна бутикова сграда, докосваща сетивата, е тази, която може да отговаря на всичките ви изисквания в Бояна. Създаден с много внимание към всеки детайл, проектът се състои от 27 уникални апартамента, различни по големина – всеки със собствен двор или панорамна тераса/и. Архитектурният план е създаден със специално внимание към всяко помещение и с мисъл за практичност, комфорт и уют. За да гарантира максимално удобство, сградата е проектирана с два входа, луксозни общи части, уединена градина със зона за отдих, барбекю и детска площадка. Дворът ще бъде озеленен с вековни дървета. За всеки апартамент са предвидени по две или повече подземни паркоместа. А за сигурността на живущите са предвидени видеонаблюдение и контролиран достъп за външни лица на входа на сградата.

Комплексът от затворен тип, разположен в Манастирски ливади, е с обособена зона за отдих и зелени площи, като достъпът до вътрешния двор е контролиран и ограничен. Сградата разполага с подземен паркинг на две нива с паркоместа и гаражи, като техният брой е съобразен с броя на апартаментите. Достъпът до комплекса до отделните входове, асансьорите, както и част от паркоместата са съобразени с нуждите на хората с увреждания. Предлаганите апартаменти са обособени в четири входа, като на всеки етаж има между три и шест жилища с цел запазване на максимална самостоятелност, тишина и спокойствие. Разпределенията им са с от две до четири спални, като всяко жилище е с входно антре с достъп до всяка стая, складово помещение и тераса, разкриваща красиви гледки. При изграждането на комплекса са заложени всички принципи за качествено ново строителство. 

Как New Estates могат да ви помогнат да намерите перфектния жилищен комплекс от затворен тип в София?

Отчитайки развитието на новото строителство през последните години, както и стремежът за по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти, ръководството на Unique Estates, взе решение за създаване на нова компания, която обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-голямата глобална мрежа в сектора, новосформираният екип на New Estates, предоставя най-високо ниво обслужване на своите клиенти, индивидуален подход и конфиденциалност.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване