2 интересни предложения ново строителство в Красно село

Красно село е един от големите райони на София, намиращ се в югозападната част на столицата. Той се отличава със старата си история и урбанистичното си разнообразие.

Искате да закупите имот в Красно село. Научете повече за локацията и видовете имоти ново строителство тук!

Пазара на имоти в Красно село

През последните няколко години имотният пазар у нас претърпя трансформации, а с тях се засили и интересът към покупка на имоти ново строителство. Когато става въпрос за покупка на имот ново строителство, то интересът както на купувачите, така и на инвеститорите е насочен към определени райони. Южните и югоизточните квартали на София, където има достатъчно свободно пространство за построяване на ниски и практични  затворени комплекси, разполагащи с всички удобства, са едни от най-търсените и желани райони за покупка в столицата.

Красно село се характеризира със спокойна жилищна атмосфера и отлични удобства за комфортен и луксозен живот. От гледна точка на избор на имот, районът е един от най-предпочитаните в столицата, поради добре развитата пътна и обществена инфраструктура, съществуващите зелени площи и паркови пространства и панорамния изглед към Витоша. Локацията е изключително комуникативна с осигурен бърз достъп както до централната и административна част на града, така и до Южен парк и Южната тангента на Околовръстен път.

Търсене и предлагане на имоти ново строителство

Все по-голям дял от купувачите на пазара предпочитат да вложат средствата си в закупуването на новопостроено жилище, а мотивът за това може да бъде открит в основните предимства на този тип имоти. На първо място сградите ново строителство се отличават с модерния си дизайн и архитектура, което се оказва водеща характеристика за мнозина при избора им на нов дом. Друго тяхно водещо предимство е дългият им експлоатационен период и високото качество на използваните в процеса на строителство материали, което несъмнено дава допълнителна сигурност на собствениците на жилището.

He винaги „нoвo“ e paвнo нa „ĸaчecтвeнo“. У нac зa нoвo cтpoитeлcтвo ce пpиeмa вcичĸo, пocтpoeнo cлeд 2000 гoдинa, ĸoгaтo ce пpoмeня и зaĸoнoдaтeлcтвoтo в ceĸтopa. Зa тoзи  повече от 20-гoдишeн пepиoд имa мнoгo купувачи на апартаменти ново строителство, ĸoитo ca ocтaнaли paзoчapoвaни oт зaĸyпeнитe имoти. Toвa oт cвoя cтpaнa paждa втopичeн пaзap нa нeдoтaм ĸaчecтвeни нoви имoти, при които честа практика е да се спести от материали – строителите изграждат малки апартаменти, с лошо разпределение и ниски тавани, за да спестят материали, като същевременно да изкарат по-голяма печалба. А нещата могат да се усложнят и влошат още повече, ако към тази практика се добави и употребата на евтини и некачествени материали.

Купувачите, които са се насочили към квартал Красно село, завишават критериите си и са по-внимателни в подбора на имотите, в които биха направили огледи. Внимателно проверяват инвеститора, строителя и агенцията за недвижими имоти, която предлага имота. Обмислят дали даденостите на района са това, което търсят.

Особености на региона

Официално селището се обявява за квартал на София през 1951 г. Местоположението е близо до бул. „България“, бул. „Цар Борис III“ и бул. „Гоце Делчев“, които предоставят бърз и лесен достъп до центъра и всички точки на града.

 Характерните за него сгради с по-старо, монолитно строителство, от периода след 1970 година, и ЕПК строителството – след 1980 година. Те са застроени предимно в западната част на квартала, в близост до бул. „Цар Борис III“ и едноименния покрит кооперативен пазар. Интересните обекти, свързани с историята на района са Националната разузнавателна служба, Заводът и депото за трамваи „Трамкар“, звукозаписните студия на „Балкантон“, „Хиподрума“, инженерната работилница. През територията на квартала протича Боянската река.

В квартала има няколко спортни обекта и около тридесет детски заведения и училища. В парк „Хиподрума” сред скулптурна екзпозиция на открито се намира и Домът на културата „Красно село”. Един от най-старите и внушителни паметници в София – Руски паметник, е издигнат в периода 1880-1882 г. на шосето, по което през декември 1877 г. турските войски напускат града. Тук се намира къщата в която е живял Димитър Благоев – Дядото.

Като най-забележителна остава причудлива къща, намираща се на ъгъла на улиците „Гебедже“ и „Съвет на Европа“- „Къщата с кулата“.

Две интересни предложения на имоти ново строителство в Красно село

Както вече споменахме тенденцията е хората, живеещи в столицата да мигрират в периферните зони на града. Водещи фактора за това са спокойствието, по-благоприятна среда и близостта до природата, както и модерността в строителството на нови строителни проекти, характеризиращи се с ниско строителство, каквито са затворените комплекси. Затворените комплекси се строят предимно в спокойни райони, какъвто е и Красно село, където обитателите намират спасение от мръсния въздух и натоварения ритъм на големия град.

Модерен затворен комплекс с апартаменти в Красно село

В случай че и вие сте предпочитате спокойния, но луксозен и подсигурен с всички ежедневни удобства живота в затворен жилищен комплекс, то това предложение е специално за вас!

Затвореният жилищен комплекс в Красно село съчетава уединението на собствения луксозен дом в зелена и социално комуникативна среда. Локацията е изключително комуникативна, с осигурен бърз достъп както до централната и административна част на града, така и до Южен парк и Южната тангента на Околовръстен път. В района са изградени няколко реновирани пешеходни маршрута и велоалеи, а на метри от комплекса се намират няколко и спирки от мрежата на градския транспорт и метростанция Красно село.

Разположен върху терен от 27 644 m2, комплексът се състои от 14 сгради, помещаващи общо 556 жилищни, както и 10 търговски обекта, с обща надземна разгъната застроена площ малко над 58 000 m2. Осигурени са два входа към подземните нива, съответно от локалното платно на бул. „Цар Борис III” от юг и от ул. „Хайдушка поляна“ от север. 

За създаването на още по-благоприятна среда, с намигване към природата са предвидени обширни паркови пространства, озеленяване, алейна мрежа и детски площадки с площ над 20 000 m2, без достъп за автомобили. Основна цел на проекта е създаване на модерна среда за обитаване, в която жителите на комплекса да намерят лукс, уют и спокойствие сред изобилие от багри и текстури на парковата среда.

Сграда с офиси и жилища в кв. Красно село

Представяме ви и още една сграда от смесен тип с 2 входа, с мисъл и идея за съчетаване на домашния уют с работната среда. Развивайки тази идея, в северозападната част на сградата е проектиран вход с 58 офиси, а в южната ѝ част е проектиран вход с 8 на брой жилища – двустайни и тристайни и един мезонет.

Офисната част на сградата е „Г“ образна и заема югозападния фронт към вътрешна улица. На югоизток се оформя малък двор за озеленяване и паркиране на автомобили. Най-високата част на сградата е на 13 етажа. Общият брой офиси е 58, като тук са предвидени 8 гаража на приземен етаж, 10 паркоместа в подземен гараж.

Сградата с жилища заема южната част на УПИ. Най-високата част на сградата е 8 етажна, а най-ниската – 3 етажа. Апартаментите са общо 8, като се предвидени 2 гаража на приземен етаж и 5 паркоместа в подземен гараж.

Как New Estates могат да ви бъдат от помощ?

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Отчитайки развитието на новото строителство през последните години, както и стремежът за по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти, ръководството на Unique Estates, взе решение за създаване на нова компания, която обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-голямата глобална мрежа в сектора, новосформираният екип на New Estates, предоставя най-високо ниво обслужване на своите клиенти, индивидуален подход и конфиденциалност.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване