Ново строителство Лозенец – топ 5 имота в региона

През последните няколко години имотният пазар у нас претърпя трансформации, а с тях се засили и интересът към покупка на имоти ново строителство от строител. Все по-голям дял от купувачите на пазара предпочитат да вложат средствата си в закупуването на новопостроено жилище, а мотивът за това може да бъде открит в основните предимства на този тип имоти. На първо място сградите ново строителство се отличават с модерния си дизайн и архитектура, което се оказва водеща характеристика за мнозина при избора им на нов дом. Друго тяхно водещо предимство е дългият им експлоатационен период и високото качество на използваните в процеса на строителство материали, което несъмнено дава допълнителна сигурност на собствениците на жилището. Такива луксозни, уютни и отговарящи на всички изисквания за качество имоти, можете да намерите в един от най-предпочитаните за покупка или наем квартали на столицата, а именно Лозенец.

Научете повече за Лозенец и имотите ново строителство тук!

Какво трябва да знаем за квартала Лозенец

Квартал Лозенец е сред най-търсените южни квартали на София. Освен голямата му площ, кварталът разполага и с разнообразие от жилищни сгради. Това го превръща в предпочитано място за инвестиции.

Район Лозенец е разположен на хълм, южно от стария център на София и достига до северните поли на Витоша. Тъй като територията му е голяма, кварталът е разделен на Горен и Долен Лозенец. На северозапад той граничи с булевардите Евлоги и Христо Георгиеви и Арсеналски, на североизток – с бул. Драган Цанков, на югоизток – с булевардите Никола Вапцаров и Пейо К. Яворов, а на запад – с бул. Черни връх и ул.Козяк.

Долни Лозенец е старата част на квартала, около площад Журналист. Тя се появява в края на миналия век, когато в района се заселват известни интелектуалци – журналисти, писатели, художници, артисти, лекари и военни. Там са къщите на Елин Пелин, Валери Петров, Михаил Андреев, Сирак Скитник и други културни дейци от това време. Плановете за строежите на редица от сградите са направени от най-добрите архитекти в страната тогава като – Георги Овчаров, Стоян Бъчваров, Иван Васильов, Димитър Цолов, Йордан Миланов и Лазар Парашкеванов. В Долни Лозенец все още има предимно стари жилищни кооперации по 3 – 4 етажа и 2-етажни къщи.

Богато озеленените улици, дворовете на къщите и нискоетажните жилищни сгради в старата част на Лозенец прославят района като „зелената перла“ на София. В границите на целия квартал влизат и част от Борисовата градина и Софийския зоопарк, а на запад той граничи с Южния парк. Това превръща Лозенец в най-заления квартал в столицата, което в съчетание с централната му локация, перфектното инфраструктурно и обществено обезпечаване, богатата му история и престижен статут го превръщат в една от най-желаните локации в София.

В самия център на квартала е правителствената резиденция Лозенец – някогашен дом на братята Прошек. Там са и сградата на Българското национално радио, Софийската духовна семинария, както и друга емблематична за стара София постройка – Водната кула.

Горен Лозенец е по-новата част на квартала. Това е районът около площад Кръста, характерен с по-високата си надморска височина и приказна гледка към центъра на столицата и планината. Там са старият хотел Кемпински Зографски, десетки модерни офис сгради и луксозни жилищни комплекси, търговски център Paradise Center, посолството на Съединените щати и Университетска болница Лозенец. В Горни Лозенец още от 1970-те години са построени и високи жилищни блокове.

Градски транспорт

Квартал Лозенец е перфектно обезпечен инфраструктурно и обществено, отличният достъп до градски транспорт, бързата връзка с центъра, го правят още по-желана локация за живеене. Жителите на квартала могат да ползват обществен транспорт от трамваи – 2, 9, 14, автобуси – 67, 88, 94, 102, 120, както и метро.

Мaгазини и ресторанти

Търговия, услуги, здравеопазване и административно обслужване са добре развити в квартал Лозенец. Има два пазара, множество кафенета и магазини. Също така, в Лозенец се намират и изискани заведения за хранене, както и други възможности за развлечение и забавление като кина, музеи, галерии, театри.

Допълнителни плюсове

Удобството за живеене в квартала е обусловено също от отлично благоустроената среда и развитата социална инфраструра, включваща елитни детски, учебни и здравни заведения, луксозни търговски центрове и множество обслужващи офиси.

Освен това, благодарение на активното търсене на жилища в квартала за краткосрочен и дългосрочен наем, инвестирането на средства в луксозно жилище в Лозенец може да се окаже перспективна възможност за реализиране на стабилни допълнителни доходи.

Има ли ново строителство в кв. Лозенец

Новото строителство е привлекателно за купувачите по множество причини, които вече споемнахме- високо качество на използваните материали, енергийна ефективност, модерна архитектура и разпределение по съвременни стандарти, както и голям потенциал за последваща продажба или отдаване под наем.

Всяка нова сграда вече има задължителна топлоизолация и е завършена по съвременните тенденции в архитектурата и дизайна. Най-често новите жилищни сгради предлагат паркинг, общите части като етажни площадки и парапети са добре поддържани и не на последно място – новите жилища имат по-висока сигурност.

Лозенец е интересна комбинация от стара и модерна архитектура, Той е от районите, в които новото строителство значително се развива през последните години.

Топ 5 имота в Лозенец

Бутикова сграда в квартал Лозенец

Новостроящата се бутикова сграда в квартал Лозенец, проектирана от вдъхновяващ архитект със страст към красотата и символиката, е отличен пример за много добре позициониран, от гледна точка на комуникации и достъпност в София, обслужван от няколко главни транспортни артерии, жилищен проект. Достъпът е изключително лесен, както с автомобил, така и с надземен или подземен градски транспорт.

Това е не само сграда, а истинско произведение на изкуството, обединяващо архитектурата и скулптурата във формата на вода, която се издига нагоре, изпълваща пространството си с красота и мистерия. Идеята на архитектурния ансамбъл е да трансформира сградата в изящна симбиоза между пластиката на скулптурите и архитектурните форми. Това съчетание от овални и прави ъгли създава единство от противоположности, което впечатлява и възхищава. Скулптурният ансамбъл ще бъде изработен от висококачествен бронз или месинг, който ще се обогати с различни химически патини. Тези материали не само ще придадат устойчивост и изящество на скулптурата, но и ще й позволят да се впише хармонично в околността и да се променя с времето, придавайки й още по-многообразие и красота. Тази бутикова сграда се превръща в дестинация за истинските ценители на изкуството и елегантността. Всеки ъгъл, всяка линия и всяка трансформация на формите на водата разказват уникална история за символиката на живота.

Сградата е проектирана от шест надземни жилищни етажа и две подземни нива, с гаражи и паркоместа. Ще разполага с един вход с представително фоайе и рецепция. Проектът ще отговаря на всяко търсене на бутикови двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти.

Модерният градски комплекс сред простор и зеленина

Новият амбициозен проект на модерен градски комплекс съчетава аристократичните традиции със съвременната архитектура в столицата. Отличителна характеристика на комплекса са разкошните градини, които създават усещане за простор и непреходност във времето. В завършването на сградата се използват модерни технологии и материали от най-високо качество, които са издръжливи на атмосферни влияния и едновременно с това носят необходимия уют за една релаксираща обстановка. Наред с многото предимства, жилищата са светли и просторни, с високи тавани и пленяващ изглед към Витоша.

 Стилна жилищна сграда в квартал Лозенец

Престижна и стилна жилищна сграда в съвременен стил, която предлага ексклузивна селекция от премиум апартаменти с модерно решение, чрез комбинация от комфорт и функционалност, с контролиран достъп и естествена зелена среда. Стилизираните линии подчертават оригиналността на архитектурата и налагат използването на безкомпромисни в качеството си съвременни строителни материали и системи. Присъствието на стъкло и естествен камък предават изтънченост и лекота на сградата. Сградата е разположена в непосредствена близост до Резиденция Лозенец. Тихо, спокойно и комуникативно място в идеалния център на град София.

 Комплекс от ново поколение в район Лозенец

Комплекс от ново поколение, който ще ви предостави уединение и спокойствие, чувство за уют, лукс и разкош. В проекта е акцентирано върху два основни елемента – гората и градът, които определят цялостната архитектурна идея, преплитайки се в едно с спираш дъха изглед към планината. За проекта са използвани най-добрите, естествени и качествени материали със стремежа за постигане на максимална енергийна ефективност. В него са разположени десет 5-етажни сгради върху площ от 35дка, от които 23 дка красиви, зелени градини. Апартаментите са просторни и ориентирани на юг, което ще допринесе за цялостния ви комфорта. За удобство на новите обитатели са планирани детски площадки, водни огледала, широки и зелени алеи, с предвидени кътове за отдих, романтични места за почивка и разходка, ресторант с външна градина, фитнес с уелнес зона, както и търговски обекти.

Офис сграда клас А в квартал Лозенец

Представяме ви луксозната офис сграда клас А, намираща се на метри от търгосвки център Парадайс. осигурявайки лесен достъп до множество удобства на една ръка растояние. Бизнес сградата разполага с последно поколение сградни системи, като фасада с троен стъклопакет Schuco, тритръбна система за климатизация, три високоскоростни асансьора Кone модел Cooper gold с капацитет- два по 15 човека и един 17 човека. Конструктивната височина е 3,60 метра, изцяло изградени тритръбна VRF система, която позволява автоматично и ръчно регулиране на различни температурни зони в помещенията.

Сградата ще бъде с 24-часова охрана и видеонаблюдение, като разполага и с дизелов генератор за аварийно захранване.

Свържете се с нас за допълнителни въпроси или консултации

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване