Защо да изберем ново строителство в Дружба? 4 съвета от New Estates

Открийте предимствата на новото строителство в Дружба, включително съвременни удобства, добра инфраструктура и потенциал за бъдещо развитие, от нашата статия.

Кое прави Дружба атрактивен квартал за ново строителство?

Все по-голям е интересът към закупуване на имоти ново строителство в Дружба – един от най-старите квартали в София, който през годините се разраства и съчетава предимствата на развития район и новата качествена среда на живот.

Квартал Дружба е разположен в източната част на София и предлага отлична комбинация от удобства, добре устроена транспортна инфраструктура и зелени площи. Това го превръща в предпочитано място за живеене и инвестиции, предимно от млади семейства. Търсенето на жилища в квартала е голямо, като сред най-търсените и купувани имоти са двустайните и тристайните апартаменти, офисите и магазините.

Кварталът е разделен на два подрайона – Дружба 1 и Дружба 2, като Дружба 1 е по-старата част, в която се намират повечето обществени учреждения, районният пазар и Дружбенското езеро. Старото строителство в този район е предимно панелно, изключение правят блоковете с номера от 130 до 151, които са на 2, 3 или 4 етажа.

Дружба 2 е по-новата част на квартала, разделена на пет микрорайона, които притежават и повечето възможности за разрастване. По-старото строителство в тези микрорайони също е предимно панелно и с ЕПК.

Независимо, че Дружба все още е свързана с имиджа на работнически квартал от близкото минало, все по-често в него се появяват нови, съвременни жилищни проекти. В последните години кварталът се опитва да излезе отвъд идеята за непрестижен северен квартал и да се позиционира в групата на широко търсените източни.

4 предимства на квартал Дружба

Стратегическо местоположение

Популярността на квартал Дружба се дължи на благоприятното му местоположение – в съседство са кварталите Младост, Горубляне, Слатина и Полигона. В близост се намира и Летище София. Разположението на квартала позволява бърз достъп до бул. „Цариградско шосе“, което го прави идеално място за живеене на хората, работещи в бизнес зоните по протежение на булеварда. Освен това, кварталът има бърза връзка както с летището, така и с „Бизнес парк София“.

Развиваща се инфраструктура и множество зелени зони

Добре изградената инфраструктура създава идеални условия за лесно придвижване до съседните райони – посредством няколко автобуса, линиите на тролейбуси и трамваи, а също така и двете метростанции. Това позволява бързо и лесно придвижване до работното място на жителите или други ключови точки в града. Допълнително, чрез булевард Брюкселима пряк достъп до летище София, което е голям плюс за често пътуващите.

Дружба е известна и със своите зелени пространства и детски площадки. Парк „Дружба“ предлага множество възможности за разходки, както за семейства с деца, така и за хора, търсещи спокойствие и природа в градската среда. Многобройните междублокови пространства също са оборудвани с пейки и места за отдих, което допълнително повишава качеството на живот в квартала.

Модерна архитектура и качество на строителството

Както казахме, търсенето на имот в Дружба се фокусира върху новото строителство. То съчетава в себе си качество, сигурност, модерна архитектура, стил и функционалност. А през последните няколко години инвеститорите все повече се интересуват от квартал Дружба. Вече изградени или в етап на строж са нови, модерни жилищни сгради и комплекси, търговски центрове, административни сгради и складове.

Купувачите, които са се насочили към квартала, завишават критериите си и са по-внимателни в подбора на имотите, в които биха направили огледи. Внимателно проверяват инвеститора, строителя и агенцията за недвижими имоти, която предлага имота. Обмислят дали даденостите на района са това, което търсят.

Затова, обектите ново строителство в квартал Дружба са проектирани така, че да отговарят на променящите се нужди и предпочитания на съвременните купувачи на жилища. Тези проекти предлагат широка гама от възможности за жилищно настаняване, включително стилни апартаменти, просторни градски къщи и луксозни пентхауси. Акцентът е поставен върху съвременната архитектура, функционалните разпределения и висококачествените строителни материали. Освен това тези проекти често включват удобства като фитнес центрове, плувни басейни, озеленени градини и обособени паркоместа, което осигурява луксозен, уютен и комфортен начин на живот на обитателите.

Много важно и от първостепенно значение са висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тъй като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградата. Използват се иновативни материали от най-високо ниво.

Освен качествени материали, се използват най-новите строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

При новото строителство разпределението е много по-функционално. Сградите са проектирани по последни тенденции в строителството и архитектурата. Пространството е използвано максимално добре и стаите са разпределени с оптимална функционалност.

Много от проектите ново строителство в квартал Дружба дават приоритет за устойчивото развитие и на екологичните практики. Строителните предприемачи включват енергоефективни технологии, зелени площи и екологично съобразени дизайнерски елементи. Тези инициативи не само намаляват въздействието върху околната среда, но и допринасят за благосъстоянието и качеството на живот на жителите на квартала.

Имат ли инвестиционен потенциал имотите в Дружба?

Тенденцията, която се наблюдава през последните години е, че хората, живеещи в столицата имат интерес да мигрират в периферните зони на града. Причини за това откриваме във вече споменатите по-горе фактори – спокойствието, по-благоприятна среда и близостта до природата, както и модерността в строителството на нови строителни проекти, характеризиращи се с ниско строителство, каквито са затворените комплекси например. Затворените комплекси се строят предимно в периферни райони, където обитателите намират спасение от мръсния въздух и натоварения ритъм в сърцето на големия град. Близостта до паркове и зелени зони, надеждността и релаксиращата среда, мотивират все повече хора да се ориентират към купуване на жилище в подобен тип комплекси.

Обектите ново строителство в квартал Дружба са проектирани така, че да отговарят на променящите се нужди и предпочитания на съвременните купувачи на жилища. Тези проекти предлагат широка гама от възможности за жилищно настаняване, включително стилни апартаменти, просторни градски къщи в затворени комплекси.

В квартал Дружба затворените комплекси се характеризират с модерна градска визия, функционалност и удобство, като се обръща специално внимание на площта, етажността, разпределението на апартаментите и стаите в тях, екстериора и интериора, цялостната архитектура на комплекса.

Пример за такъв затворен комплекс е луксозният „Нова Дружба“, намиращ се в квартал Дружба 2. „Нова Дружба“ впечатлява с атрактивна локация, в непосредствена близост е до метростанция „Дружба“, а бързият достъп до бул. „Цариградско шосе“ съкращава максимално времето за придвижване в столицата. Комплексът се състои от няколко сгради, като са предвидени комфортни двустайни апартаменти, просторни тристайни и апартаменти тип “студио”. Характеризират се с по- високо тавани от стандартните, а жилищните площи са функционално организирани, за да предложат удобство и уют на своите бъдещи собственици. За живеещите в комплекса са предвидени 200 паркоместа в подземен паркинг. На приземните нива са отделени помещения за търговски обекти, като допълнително удобство за обитателите. Достъпът до комплекса е с контролиран достъп, като е предвиден и удобен достъп за хора с увреждания.

Бързият растеж и развитие на квартал Дружба предоставят атрактивни инвестиционни възможности както за местни, така и за международни инвеститори. Търсенето на имоти за отдаване под наем в района се увеличава, което се дължи на наличието на големи предприятия, образователни институции и здравни заведения наблизо. Инвеститорите могат да се възползват от тази тенденция, като придобият имоти и се радват на стабилен доход от наем например. Освен това, възходящата траектория на цените на имотите в Дружба предлага потенциал за дългосрочно нарастване на капитала, което я прави примамлива инвестиционна дестинация.

Как New Estates могат да ви помогнат да си намерите новопостроен имот в кв. Дружба?

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Отчитайки развитието на новото строителство през последните години, както и стремежът за по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти, ръководството на Unique Estates, създаде нова компания, която обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-голямата глобална мрежа в сектора, новосформираният екип на New Estates, предоставя най-високо ниво обслужване на своите клиенти, индивидуален подход и конфиденциалност.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, с които компанията отговоря на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние ще Ви съдействаме – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Свържете се с нас!

Контактна форма

Запитване