Предлагане на апартаменти ново строителство в Студентски град

Търсите възможности за инвестиция в най-динамичния квартал в София – Студентски град? Вижте какви са плюсовете и минусите и за какво трябва да внимавате.

Предимства на Студентски град

Студентски град се намира в югоизточната част на София, в полите на Витоша и граничи с кварталите Дианабад, Дървеница, Витоша и Малинова долина. При създаването си е проектиран като студентско градче, с изградени десетки многоетажни общежития, за жилищните нужди на студентите от софийските висши училища.

През последните години Студентски град изживява истински строителен бум с появата на нови жилищни, търговски, спортни и бизнес центрове. Заради новото строителство по улиците на Студентски град вече могат да се видят семейства с малки деца и майки с колички. Причината е, че много от завършилите студенти са свикнали с квартала и предпочитат да продължат да живеят в него, а в един момент стават семейни и децата им растат сред младите учещи. Има детска ясла и две детски градини. Кварталът разполага с множество денонощни заведенияи магазини от всички големи вериги.

Близост до образователните институции

Студентски град е атрактивен квартал за наематели, търсещи жилища в София, тъй като е разположен в близост до водещи университети като СУ, УНСС, Технически университет, което го прави удобна локация за бъдещите студенти. Наемите са сравнително ниски в сравнение с други централни квартали, а се предлагат както обзаведени, така и необзаведени апартаменти, къщи и стаи. Кварталът е добре обслужван от градски транспорт – автобуси, трамваи, в близост има и метростанция.

Неповторима атмосфера

Със своите университетски комплекси и студентски общежития, Студентски град предоставя уникална възможност за обучение и културен живот. Живеенето тук може да бъде особено вдъхновяващо за студентите. Също така, наличието на кафенета и места за социализация прави всекидневието много разнообразно и динамично.

Безбройни възможности за развлечение и културен живот

Богатият нощен живот и наличието на множество барове, ресторанти и клубове правят Студентски град подходящ за хора, които ценят разнообразието и възможността за качествено забавление.

Също така, в квартала съществуват отлични условия за спорт и разходка. Двете многофункционални зали „Христо Ботев“ и „Зимен дворец на спорта“ са домакини на редица спортни и културни събития. В близост е и Зоологическата градина на София. Малко известен факт е, че кварталът се намира в един от районите на столицата с най-чист въздух, в който по градоустройствен план не се предвижда изграждане на промишлени предприятия.

Недостатъци на Студентски град

Шум

Поради интензивния нощен живот, както и наличието на голям поток от хора през деня, в Студентски град често може да бъде доста шумно, което  може да бъде негативен  фактор за тези, които търсят по-спокойна семейна обстановка.

Затруднения с паркирането

Повишеният автомобилен трафик и ограничените възможности за паркиране за живеещите в Студентски град са също част от недостатъците на квартала. Затова не е изключено да бъдят видяни коли, качени по тротоари или паркирани в междублоковите пространства и зелени площи.

Далеч от центъра

Отдалечеността на квартала от централната част на столицата, също така е неблагоприятен фактор при избор на имот. За сметка на това, сравнително добрата инфраструктура, наличието на множество линии на градския транспорт, както и близката метростанция, улесняват  достъпа до останалите части на София и вилаят благоприятно при търсенето на недвижим имот в Студенстки град.

За какво да внимаваме при купуване на апартамент ново строителство в Студентски град?

Консултацията със специалист в сферата на имотите ще ви гарантира спокойствие, че ще преминете през всички стъпки при купуване на апартамент ново строителство в Студентски град без проблеми. Избирайки да се доверите на услугите на професионален консултант, ще си спестите сериозна част както от задълженията и отговорностите, така и от притесненията, пред които всеки клиент се изправя.

Добре е да знаете, че брокерите на недвижими имоти познават в детайли имотния пазар, което ще ви гарантира един процес по покупко-продажба без притеснения, лишен от неизгодни предложения и сериозни рискове. Добрите брокери на недвижими имоти са хората, които знаят как да се възползват от всяка ситуация, за да бъде най-изгодна за вас, затова техните съвети са безценни. 

Купувачите, които са се насочили към покупка на апартамент ново строителство, завишават критериите си и са по-внимателни в подбора на имотите, в които биха направили огледи. Внимателно проверяват инвеститора, строителя и агенцията за недвижими имоти, която предлага имота.

Инвеститор и фирма изпълнител

Започнете с проучване на фирмата-инвеститор, защото тя е юридическото лице, което носи пълната отговорност при неизпълнение на договора в уговорения срок. Проверете кога е регистрирано дружеството, дали има достатъчно капитал, за да завърши проекта, и дали няма открито производство по несъстоятелност или ликвидация. Проверка на фирмата-инвеститор можете да направите в Търговския регистър. Добре е да се обърнете към опитен адвокат, който ще може да провери дали дружеството-инвеститор разполага с достатъчно парични ресурси, за да завърши строежа.

Строителят и инвеститорът могат да бъдат едно и също юридическо лице, но много често фирмата-строител е наета като подизпълнител на фирмата-инвеститор.

Ако фирмата-строител е различна от фирмата-инвеститор, потърсете информация и за нея. Разберете колко опит има строителя и какво е качеството на работата му – проследете строителната история на компанията – какви строежи е реализирала, завършвани ли са по план, какво е качеството на реализираните обекти. Проучете репутацията на строителя – потърсете отзиви за компанията и ако е възможно поговорете с предишни клиенти на фирмата, които живеят в построени от нея апартаменти.

Етап на строителството и поставени срокове

Задълбочената проверка на документацията по сделката също ще гарантира вашето спокойствие. Проверете дали инвеститорът-продавач има разрешение за строеж и се уверете, че проектната документация е пълна. Проучете кога е учредено правото на строеж – разрешителното губи своето правно действие, ако в срок от 5 години от издаването му не бъде завършен грубият строеж (ако в срок от 5 години от издаването на разрешителното обектът не бъде снабден с Акт 14). Поискайте информация за архитектурния план на сградата и за всички строителни книжа и протоколи.

Качество на строителството

Много е важно да обърнете внимание на използваните материали и качеството на строителните дейности, дали строителните работници са били съвестни в работа си. Защото нe винaги „нoвo“ e paвнo нa „ĸaчecтвeнo“. У нac зa нoвo cтpoитeлcтвo ce пpиeмa вcичĸo, пocтpoeнo cлeд 2000 гoдинa, ĸoгaтo ce пpoмeня и зaĸoнoдaтeлcтвoтo в ceĸтopa. Зa тoзи  повече от 20-гoдишeн пepиoд имa мнoгo купувачи на апартаменти ново строителство, ĸoитo ca ocтaнaли paзoчapoвaни oт зaĸyпeнитe имoти. Toвa oт cвoя cтpaнa paждa втopичeн пaзap нa нeдoтaм ĸaчecтвeни нoви имoти, при които честа практика е да се спести от материали – строителите изграждат малки апартаменти, с лошо разпределение и ниски тавани, за да спестят материали, като същевременно да изкарат по-голяма печалба. А нещата могат да се усложнят и влошат още повече, ако към тази практика се добави и употребата на евтини и некачествени материали.

От първостепенно значение са висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тъй като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградата. Използват се иновативни материали от най-високо ниво, като строителните предприемачи включват и енергоефективни технологии, зелени площи и екологично съобразени дизайнерски елементи. Важна роля за спестяването на средства за комунални сметки има и полагането на качествена топлоизолация при сградите от ново строителство. Освен топлоизолацията отношение към задържането на топлина имат и окачените външни фасади на сградите. Трябва да се отбележи, че окачените фасади имат и естетическо преимущество пред общия облик на сградите старо строителство.
Обстоятелство, което също е от ключово значение за енергоефективността на настоящите жилищни кооперации, е поставянето на качествена нова дограма, която да запази топлината в помещенията.

Новопостроените сгради използват най-добрите практики от традиционното строителство, но ги съчетават и с новите тенденции. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

Струва ли си инвестицията в апартаменти ново строителство в Студентски град?

С течение на времето инвестицията в недвижим имот несъмнено се е доказала като един от най-сигурните и криещи минимален риск вложения на собствени средства. Основните причини за това са постоянно растящите цени на имотите и по-изгодните условия, които банките предлагат при теглене на ипотечен кредит. Собствеността на имот несъмнено води до капиталова печалба, независимо дали покупката е осъществена с цел отдаване на жилището под наем, или препродаването му на по-висока цена.

Квартал Студентски град продължава да се развива и става все по-атрактивен за инвестиция в недвижим имот ново строителство. Цените на жилища ново строителство са по-високи е от тези на старите сгради, но се смята, че новото строителство е много по-устойчива инвестиция, тъй като качеството ще продължи да повишава цената. Смята се, че в следващите 10 г. Студенстски град ще става все по-семеен, но и все по-студентски, предвид това, че купувачите влагат паричните си средства както в жилище за лично ползване, така и за отдаване под наем на студенти, или за предпродажба, чиято цена в дългосрочен план може да достигне много по-високи нива от цената, на която е закупен имотът.

Оферти за апартаменти ново строителство в Студентски град

Днешните купувачи имат широк достъп до информация, добре запознати са и търсят задълбочено, преди да вземат решение за покупка на жилище. Те са наясно със своите изисквания и предпочитания и избират имот, който отговаря най-много на техния стил и начин на живот.

И тъй като агентите на New Estates имат точно око и остър нюх какво е най-подходящо за всеки един техен клиент, предлагаме на вашето внимание този жилищен комплекс в Студентски град, съчетаващ в себе си най-надеждните строителни технологии, с удоволствието от спиращата дъха гледка към Витоша и безопасността на вътрешния двор, където децата ще са винаги пред очите ви.

Комплексът ще се състои от две основни сгради и се очаква да бъде завършен до 2024 г.  Апартаментите са толкова разнообразни, колкото и самият живот, независимо дали едностаен или семеен апартамент – всеки дом има своето идеално разположение на етажа. Размерите на апартаментите варират от 40 m² до 100 m², повечето разполагат с лоджии или балкони, чудесно огрени от светлина, благодарение на големите прозорци. Всекидневните вдъхновяват със своята оптична лекота и прозрачност, както и с високо качество и гъвкавост при избор на оборудване. Компактните едностайни и двустайни апартаменти са много подходящи за отдаване под наем, докато по-големите апартаменти предлагат на своите обитатели ценна почивка, уют и пълен релакс.

Свържете се с Нас за Допълнителни Въпроси или Консултации

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване