Кои са топ 5 нови сгради в София?

През последните няколко години имотният пазар в България претърпя значителни промени, които допринесоха за засилване на интереса към придобиването на недвижими имоти ново строителство. Сред купувачите на пазара на недвижими имоти наблюдаваме нарастващ процент на тези, които предпочитат да инвестират в новопостроени жилища. Причините за тази тенденция могат да бъдат обяснени с основните предимства на този вид недвижими имоти.

На първо място, сградите от ново строителство се отличават със съвременен дизайн и архитектурно излъчване, което изиграва ключова роля за мнозина при избора им на новия дом. Освен това, тези сгради обикновено предлагат съвременни удобства и функционални решения, отговарящи на съвременните нужди на живущите в тях.

Допълнително, едно от водещите предимства на новопостроените имоти е дългият им експлоатационен период и високото качество на използваните материали по време на строителството. Това допринася за повишаване на сигурността и удовлетвореността на собствениците на жилищата.

С растящата динамика на имотния пазар, тенденцията към предпочитане на ново строителство се утвърждава все повече, основно благодарение на съчетанието от съвременен дизайн, дълъг експлоатационен живот и високо качество на материалите, които характеризират тези видове недвижими имоти.

В тази статия ще ви запознаем с топ 5 от най-новите сгради в сайта ни! Разгледайте новите сгради в София и направете информирано решение!

Нови сгради в София

От началото на 2023 г. до края на юни, в България са въведени в експлоатация 9625 жилища с обща разгъната застроена площ (РЗП) от 0.97 млн. кв. м, според данните на Националния статистически институт (НСИ). Този период представлява най-динамичното полугодие от 2019 г. насам. Средното завършено жилище през този период е с площ от 100 кв. м, като в средностатистическа сграда (с общо 2469 нови сгради за този период) се съдържат около четири жилища. В сравнение със същия период от миналата година, броят на завършените жилища е увеличен с 18.5%, а площта им е увеличена почти с 16%.

Настоящите резултати отразяват нарастващата активност в строителството през последните години, но данните от НСИ указват, че този темп на растеж започва постепенно да забавя. През първото полугодие са започнати 14 733 жилища с обща разгъната застроена площ от малко над 1.7 млн. кв. м. И двата показателя показват минимален спад – под 1%, спрямо нивата от предходната година. Средното започнато жилище има площ от 116 кв. м, като в средностатистическа сграда се включват около 5.3 жилища.

Въпреки този спад, издадените строителни разрешения са за 20 697 нови жилища – с намаление от цели 11% спрямо първото полугодие на предходната година. При разгънатата застроена площ (2.36 млн. кв. м), се наблюдава намаление от почти 17.7%. Въпреки спада спрямо 2022 г., нивата все още са над тези, регистрирани през 2021 г. Средното предстоящо жилище има площ от 114 кв. м, а средната сграда – около 5.5 жилища.

Нови модерни сгради в София

Според последните данни на (СИ за последното тримесечие, София води класацията по започнато строителство на нови сгради. В столицата е започнал строежът на 254 жилищни, 12 административни и 44 други сгради.

Първа по разрешителни за нови сгради е област София (столица) с 327 броя , следвана от областите София – с 283 броя и Пловдив – с 265 броя. Най-много жилища предстои да бъдат започнати в областите София (столица) – 4 631 и Варна – 2 005.

Разбира се, тази статистика не е изненадваща, тъй като интересът към покупка на нов дом в модерна и функционална сграда с красив облик не стихва.

През полугодието в София, общо 432 сгради са получили Акт 16, което представлява нарастване от 32.1% спрямо предходната година. Броят на жилищата в тези сгради се е увеличил с 14.5%, достигайки 2598, а общата разгъната застроена площ се е увеличила с 28.5% до 323.4 хил. кв. м. Средният размер на жилището в тези сгради е около 124 кв. м, като обикновено всяка сграда има 6 апартамента.

За същия период, броят на започнатите жилищни сгради в София е 443, което представлява увеличение от 11.8% спрямо същия период през предходната година. Общият брой на жилищата в тези сгради е намалял с 15.6%, стигайки 5885, а разгънатата застроена площ е намаляла с 2.8%, достигайки 697.5 хил. кв. м. Средният размер на жилището в този период е около 105 кв. м в сграда с 13 апартамента, в сравнение със средните 103 кв. м за сграда с 17 апартамента през същия период година по-рано.

Сред новите жилищни сгради с модерен архитектурен облик се нареждат нашите предложения. Вижте повече за тях в следващите редове!

Топ 5 нови сгради в София

Апартаменти в бутикова сграда в кв. Бояна

Проектът Boyana Senses се намира в една от най-престижните и комуникативни улици в квартал Бояна. В близост се намират правителствени резиденции, както и паметници на световното културно наследство. Локацията притежава неповторимо предимство, като съчетава живот в планина и градска среда в едно. Сградата е обградена от столетни дъбове и кестени, които потапят всеки апартамент в зеленина и чист въздух от Витоша планина.

Освен с усещането си за лукс, живущите в сградата имат възможността да живеят на една крачка от красивите еко пътеки на планината и едновременно ще се възползват от изключително бърз достъп до бул. България и сърцето на столицата. Само на няколко минути, собствениците на жилища в сградата могат да открият големи супермаркети, аптеки, както и елитни училища като Ч.О.У. Св. София.

Новата модерна и бутикова сграда в престижния кв. Бояна е създадена с много внимание към всеки детайл.  Проектът се състои от 27 уникални апартамента, различни по големина – всеки със собствен двор или панорамна тераса/и. Архитектурният план е създаден със специално внимание към всяко помещение и с мисъл за практичност, комфорт и уют.

За да се гарантира максимално удобство на живущите, сградата е проектирана с два входа, луксозни общи части, уединена градина със зона за отдих, барбекю и детска площадка. Дворът ще бъде озеленен с вековни дървета, които ще облагородяват въздуха.

За всеки апартамент са предвидени по две или повече подземни паркоместа.

Локацията на проекта дава бърз достъп до супермаркети, предлагащи разнообразни продукти, еко пътеки за здравословен начин на живот, ресторанти, резиденции, паметници на културата и др.

За сигурността на живущите са предвидени видеонаблюдение и контролиран достъп за външни лица на входа на сградата.

Вижте повече за проекта тук!

Елегантен жилищен комплекс на топ локация

В случай че предпочитате живота в затворен жилищен комплекс, то това предложение е точно за вас! Стилен и елегантен жилищен комплекс вдъхновен от динамиката на града, но с усещането за релакс и спокойствие у дома. Уникалната локация, модерната забележителна визия с висок клас на материали, ще ви накарат да припознаете своя нов дом. Комплексът се състои от две стилни сгради и две по-ниски, в които ще са разположени търговски и офис площи. Той разкрива пред себе си пейзажа на града и в същото време демонстрира своята уникалност. Отговаря на всяко търсене за бутикови апартаменти с една, две или три спални, проектирани, за да осигурят максимален комфорт на обитателите си.

Живущите разполагат с редица удобства като добре уредена инфраструктура, ресторанти, аптеки, големи търговски обекти и елитни учебни заведения. 80 ТИНТЯВА е проектиран специално, за да осигури максимален комфорт на бъдещите си обитатели. Вижте нашите предложения за покупка на луксозно жилище, в един от най-престижните райони на столицата – Изгрев.

Бутикова сграда в центъра на гр. София

За желаещите да живеят само на крачка от идеалния център на София, на тиха и спокойна улица, в близост до метро станция Лъвов мост могат да се възползват от нашите предложения! Вдъхновена от духа на стара София, тази бутикова сграда е разположена на пешеходно разстояние от Софийска математическа гимназия. Проектът се състои от 25 апартамента, изградени в 6 етажа и един сутерен етаж с гаражи и паркоместа. Жилищата в сградата се разделят на няколко типа – функционални двустайни, светли тристайни и просторни четиристайни апартаменти. Модерната клинкерна фасада и луксозните общи части правят този проект перфектния избор за търсещите луксозен и качествен нов дом. Проектът предлага функционална среда за живеене, която комбинира съвременните технологии и последни тенденции в архитектурата. Разгледайте и побързайте да резервирате своя нов дом тук!

Луксозна сграда до Парадайс център

Ако желаете всяка сутрин да се будите с невероятна гледка към планина Витоша, то разгледайте нашите предложения за покупка на луксозно жилище в нова модерна сграда, намираща се на пешеходно разстояние от „Парадайс център“ и метростанция Витоша. Проектът се отличава със своята съвременна и изтънчена визия, както и с удобната си локация, в близост до основни пътни артерии, метростанция и други спирки на градския транспорт. Именно това преимущество на сградата прави възможен бързия достъп с кола или обществен транспорт до всички точки на гр. София. Сградата ще се издига на 13 етажа с офисни части. Повече вижте тук!

Сграда с модерен облик за вълнуващ живот

Манастирски ливади е един от най-перспективните и елитни квартали на столицата. Жителите му се радват на чистия въздух от планината и бързата връзка с центъра на столицата. Освен това имат на разположение множество търговски обекти и заведения за хранене. Именно тук се намира една сграда, отличаваща се със своята съвременна архитектура и възможностите за нов, вълнуващ живот, които може да предложи на обитателите. Има изключително удобно местоположение, в непосредствена близост до центъра на София, природен парк „Витоша“, Околовръстен път и изходите на града. Спокойната атмосфера в квартала благоприятства за пълноценен градски живот, а вълнуващите панорамни гледки към планината и над София, допълват домашната идилия. Сградата предлага богат избор от апартаменти, които са удобни и функционални. В проекта е включено изграждане на двор със зелени площи и място за отдих. Не пропускайте да разгледате и да резервирате своя нов дом тук!

Как New Еstates могат да ви помогнат купите имот в нова сграда в София?

New Estates е специализирана компания, фокусирана в областта на продажбата на жилищни недвижими имоти от ново строителство, цялостно управление на ексклузивни проекти, консултантски услуги и извършване на пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тази компания е част от портфолиото на Realto Group, водещ холдинг в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Съобразявайки се с развитието на новите строителни проекти през последните години, както и стремежа към по-добро и насочено обслужване на клиентите си, ръководството на Unique Estates прие решение да създаде нова компания, която да обслужва и консултира както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. С опит в луксозния сегмент и дългогодишно международно партньорство с водещата глобална мрежа в сектора, екипът на New Estates предоставя най-високо ниво на обслужване на клиентите си, индивидуален подход и конфиденциалност.

Екипът на компанията работи на професионално ниво и осигурява консултации както за купувачи, така и за инвеститори. Те се партнират с утвърдени имена в индустрията, базирани на техния опит, финансова стабилност и качество на конструкциите им.

Корпоративните принципи на New Estates включват стил, иновации, безупречно качество, индивидуален подход и доверие, с които се справят със съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates е вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Нашата компанията е тук, за да ви подпомогне във всяка ситуация – от търсене на идеален дом до успешната реализация на имот. Опитният ни екип е готов да ви консултира и защити вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване