За какво да внимаваме при апартаменти за продан в София? 3 съвета

Купувачите на недвижими имоти често са изправени пред дилема какъв да е типът строителство на новия им дом, дали да се доверят на агенция за недвижими имоти, би ли било по-изгодно да закупят апартамент ново строителство? Ако ви предстои да закупите имот за първи път, тогава опасността от допускане на грешки е най-голяма, тъй ако нямате нужния опит в сложния процес на покупка на жилище.

Като купувач, който  се е насочил към покупка на апартамент ново строителство, вие трябва да изясните критериите си и да сте по-внимателни в подбора на имотите, в които бихте направили огледи. Нашите опитни брокери на недвижими имоти ново строителство съветват следните три неща!

Предимствата на апартаментите ново строителство в София

През последните няколко години имотният пазар у нас претърпя трансформации, а с тях се засили и интересът към покупка на имоти ново строителство от строител. Все по-голям дял от купувачите на пазара предпочитат да вложат средствата си в закупуването на новопостроено жилище, а мотивът за това може да бъде открит в основните предимства на този тип имоти. На първо място сградите ново строителство се отличават с модерния си дизайн и архитектура, което се оказва водеща характеристика за мнозина при избора им на нов дом. Друго тяхно водещо предимство е дългият им експлоатационен период и високото качество на използваните в процеса на строителство материали, което несъмнено дава допълнителна сигурност на собствениците на жилището.

Много важно и от първостепенно значение са именно висококачествените материали, които се използват в новото строителство, тък като оказват влияние на цялостното изпълнение на сградата. Използват се иновативни материали от най-високо ниво.

Освен качествени материали, се използват най-новите строителни технологии. Съчетават се доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения. Използват се и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл.

Модерен вид

Сред основните предимства на новото строителство е модерният дизайн както на цялостната фасада на сградите, така и на елементите от интериора на всеки един от прилежащите към нея апартаменти и общи пространства. Новите кооперации са проектирани по такъв начин, че вплитат най-добрите практики, познати от традиционното строителство, като умело ги съчетават с новите тенденции в архитектурата. Разпределението на свободните пространства в жилищата от ново строителство са оптимално съобразени с особеностите на апартаментите, за да може помещенията да бъдат функционални и удобни.

Съвременният дом е модерно, но минималистично обзаведен. Изчистеният стил, правите линии и симетрични пропорции психологически успокояват и създават усещане за подреденост и хармония. Луксът се олицетворява с величие, което е лишено от претрупаност на елементи. Печелившите комбинации са редуване на nude и контрастни цветове, мебели, които се съчетават като материи – например естествено дърво и гланцови повърхности. Цветовете са важни! Бялото е символ на чистота и свежест. Цветът е вечна класика, която не излиза от мода и е подходящ буквално за всичко. В миналото се смяташе, че белите неща в дома бързо се замърсяват, но днес благодарение на новите технологии в материалите, това не е проблем. Бялото стои добре на различни текстури и повърхности – гладки, грапави, лъскави, матови, без значение дали на текстил или аксесоар. 

Функционалността, която жилището предлага, става все по-търсена характеристика – по-широки коридори, наличие на мокри помещения, килери, складове и други. Всекидневната и кухнята обикновено са в едно преходно помещение, отделено с подходящи мебели, например. Освен това, днешните апартаменти ново строителство са проектирани така, че дори пространството да е сравнително малко, да можете да разполагате с всички удобства за един дом.

Допълнителни удобства

Апартаментите ново строителство са луксозни, отговарящи на всички изисквания за високотехнологични и същевременно юутни домове, както за един обитател, така и за многочленно семейство, според нуждите и предпочитанията на клиентите.

Новотопостроените апартаменти са изцяло обзаведени според последните тенденции в дизайна. Изчистени, светли и просторни общи части, луксозни апартамнети, с практична мебелировка и висококачествени уреди, допринасят за високия клас на цялостната концепция за живот в напълно нов дом.

Хубави локации

Районът е от значение както за услугите и удобствата в близост до вашия бъдещ дом (търговски обекти, аптеки, здравни и учебни заведения, бензиностанции и др.), така и за сформирането на социалното ви обкръжение.

Тенденцията, която се наблюдава през последните години е, че хората, живеещи в столицата имат интерес да мигрират в периферните зони на града. Причини за това обикновено откриваме в няколко водещи фактора – спокойствието, по-благоприятна среда и близостта до природата, както и модерността в строителството на нови строителни проекти, характеризиращи се с ниско строителство, каквито са затворените комплекси. Затворените комплекси се строят предимно в спокойни и отдалечени райони, където обитателите намират спасение от мръсния въздух и натоварения ритъм на големия град. Апартаментите, които се намират в сърцето на столицата не могат да предложат тишината и покоя, на които може да разчитате в затворените комплекси, разположени в покрайнините на града. Близостта до паркове и зелени зони, надеждността и релаксиращата среда мотивират все повече хора да се ориентират към купуване на жилище в подобен тип комплекси. Но също така, апартаменти в комплекси с контролиран достъп могат да се намерят както по периферията на столицата, така и в квартали като Лозенец, Младост, Витоша, Драгалевци.

Неудобната локация и затрудненият достъп до апартамента, поради лоши транспортни връзки с останалите части на града например,  могат сериозно да повлияят на нормалното протичане на вашето ежедневие, което може да се окаже сериозен проблем за вас, особено ако ежедневието ви е изпълнено с многобройни работни или семейни ангажименти.

Иновации

Освен използването на иновативни материали от най-високо ниво, строителните предприемачи включват и енергоефективни технологии, зелени площи и екологично съобразени дизайнерски елементи. Важна роля за спестяването на средства за комунални сметки има и полагането на качествена топлоизолация при сградите от ново строителство. Освен топлоизолацията отношение към задържането на топлина имат и окачените външни фасади на сградите. Трябва да се отбележи, че окачените фасади имат и естетическо преимущество пред общия облик на сградите старо строителство.
Обстоятелство, което също е от ключово значение за енергоефективността на настоящите жилищни кооперации, е поставянето на качествена нова дограма, която да запази топлината в помещенията.

3 неща, за които да внимаваме при избор на апартамент

Много купувачи взимат решение да закупят апартамент в строеж, защото при закупуване на имот директно от строител условията на сделката могат да бъдат значително по-изгодни. Разбира се, много е важно да бъдете запознати с цялата налична информация за инвеститора и строителя като направите предварително проучване.

Строителят и инвеститорът могат да бъдат едно и също юридическо лице, но много често фирмата-строител е наета като подизпълнител на фирмата-инвеститор.

Инвеститор на сградата ново строителство

Първо направете проучване на фирмата-инвеститор, защото тя е юридическото лице, което носи пълната отговорност при неизпълнение на договора в уговорения срок. Проверете кога е регистрирано дружеството, дали има достатъчно капитал, за да завърши проекта, и дали няма открито производство по несъстоятелност или ликвидация. Проверка на фирмата-инвеститор можете да направите в Търговския регистър. Добре е да се обърнете към опитен адвокат, който ще може да провери дали дружеството-инвеститор разполага с достатъчно парични ресурси, за да завърши строежа.

Проверете дали инвеститорът-продавач има разрешение за строеж и се уверете, че проектната документация е пълна. Проучете кога е учредено правото на строеж – разрешителното губи своето правно действие, ако в срок от 5 години от издаването му не бъде завършен грубият строеж (ако в срок от 5 години от издаването на разрешителното обектът не бъде снабден с Акт 14). Поискайте информация за архитектурния план на сградата и за всички строителни книжа и протоколи.

Строител на сградата ново строителство

Ако фирмата-строител е различна от фирмата-инвеститор, потърсете информация и за нея. Разберете колко опит има строителя и какво е качеството на работата му – проследете строителната история на компанията – какви строежи е реализирала, завършвани ли са по план, какво е качеството на реализираните обекти. Проучете репутацията на строителя – потърсете отзиви за компанията и ако е възможно поговорете с предишни клиенти на фирмата, които живеят в построени от нея апартаменти.

Изложение на апартамента

Много е важно при избора на жилище да се вземе под внимание изложението му. От него ще зависи целогодишната стайна температура. Изцяло северното изложение е нетипично за жилищни имоти и най-често строителите избират да положат ателиета, изложени към същата посока. Те са прохладни през лятото, но почти 9 месеца в годината са студени и мрачни, поради липсата на директна слънчева светлина. Североизток и северозапад също не са най-подходящите изложения по подобни причини. Южното изложение се смята за най-подходящо за жилищно помещение, защото през лятото слънцето е високо и въпреки че огрява почти целодневно, не пада директно в помещението, а през зимата грее ниско и отоплява добре и при най-ниските температури навън. Югоизточното изложение е подобно на южното, докато югозападното е непрепоръчително, тъй като в слънчевите дни е твърде горещо и със сигурност сметките от климатик няма да ви се харесат. Ако апартаментът е изложен в посока изток, слънцето ще огрява до обяд, като ще затопля приятно помещенията в ранните часове на деня. Западното изложение предполага директна слънчева светлина от обяд до залез и апартаментът ще е топъл и светъл през целия следобед.

Как New Estates могат да ви помогнат да не допускате грешки при покупка на имот ново строителство

New Estates е специализирана компания за продажба на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Тя е част от портфолиото на Realto Group, холдинг – лидер в областта на недвижимите имоти в България с над 25 години опит.

Отчитайки развитието на новото строителство през последните години, както и стремежът за по-добро и фокусирано обслужване на своите клиенти, ръководството на Unique Estates, взе решение за създаване на нова компания, която обслужва и консултира, както купувачите, така и инвеститорите на пазара на недвижими имоти. Благодарение на натрупания опит в луксозния сегмент и дългогодишното международно партньорство с най-голямата глобална мрежа в сектора, новосформираният екип на New Estates, предоставя най-високо ниво обслужване на своите клиенти, индивидуален подход и конфиденциалност.

Екипът обслужва и консултира на професионално ниво, както купувачи, така и инвеститори. Компанията си партнира с утвърдени имена в бранша, на база техния опит, финансови гаранции и качество на техните конструкции.

Стил, иновации и безупречно качество, индивидуален подход и доверие са корпоративните принципи, които следваме, за да отговорим на съвременните предизвикателства на пазара на недвижими имоти.

New Estates – Вашият надежден партньор за инвестиции в недвижими имоти. Ние сме тук за да Ви съдействаме в каквато и да е нужда – от търсене на мечтан дом до реализиране на имот. Нашият екип е готов да Ви консултира и да защитава Вашия интерес. Не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване