Кои са най-предпочитаните нови жилищни проекти в София?

Разглеждате опции за покупка на ново жилище в София? Разгледайте кои са най-разглежданите нови жилищни проекти в София и в кои квартали се намират те.

Жилищни комплекси в Кръстова вада

Кръстова вада е един от най-динамично развиващите се квартали в София, който се появява като естествено продължение на Хладилника и Лозенец към планина Витоша. Постепенно се превръща в предпочитан квартал, a в последните години има сериозен инвеститорски интерес към изграждане на нови къщи с добре оформени дворни пространства, луксозни затворени комплекси с контролиран достъп, както и строителство на бизнес сгради.

Районът е много комуникативен с бърз и лесен достъп до центъра на града и останалите части на София. Има на разположение множество транспортни връзки, както и метростанция, а също така е обграден от няколко ключови булеварда като „Черни връх“ и „Околовръстен път“. Голямо предимство е и близостта до планина Витоша, до която също може да се стигне лесно чрез междуградски автобуси. В близост се намира голям столичен търговки център, както и един от най-популярните паркове – Южен парк. На територията на квартала има изградена нова модерна болница, детска градина и училище. Реализиране на покупки на жилища има предимно от млади хора, което допълнително допринася за динамичното му развитие и засилен интерес от страна на инвеститори.

В Кръстова вада преобладават предимно нови сгради ниско строителство. Изграждат се еднофамилни къщи с озеленени дворове, нискоетажни жилищни сгради, както и луксозни затворени комплекси, които разполагат със зелени площи, басейни, детски кът, фитнес центрове и заведения. Проектите отговарят оптимално на променящите се критерии, нужди и предпочитания на днешните купувачи. Сградите са изградени с модерен, съвременен облик както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Пространството се използва максимално добре и стаите са разпределени с оптимална функционалност.

Затворен жилищен комплекс, осигуряващ здравословна среда на живот

Една такава сграда е модеренният жилищен комплекс в кв. Кръстова вада, който подсигурява сигурна и здравословна среда на живот. Проектът е разположен на тихо и спокойно място, с усещане за релакс извън градската среда, заобиколен от много зеленина и чист въздух. Ликацията на комплекса е изключително комуникативна, на пешеходно разстояние от ключови места в столицата. В района е предвидена регулация за ниско застрояване, което ще даде възможност на бъдещите собственици да се насладят на красиви гледки към града и планината.

Комплексът се състои от 77 прекрасни жилища, разделени в 3 сгради, с общо 6 входа. Тук ще отриете широка гама от двустайни, тристайни и многостайни апартаменти, с функционални и комфортни разпределения. На последните нива на сградите са разположени пентхауси, а на партерното – мезонети със собствен двор. Всички апартаменти ще бъдат завършени с френски прозорци, даващи усещане за простор, подово отопление, смарт кит, както енергоспестяваща вентилация с рекуперация, с цел филтриране на външния въздух и запазване на вътрешната температура.

За озеленяването на дворното пространство са използвани растения с дълготраен декоративен ефект и с богата листна маса. Предвидени са тихи кътове, малки алеи, зони за отдих, детски площадки, нова модерна детска градина, търговска улица с подбран микс от магазини, също така и станция за зареждане на електро автомобили.

Комплекс с иновативна концепция до Парадайс център

Ние от New Estates разпознаваме безпогрешно високите ви изисквания и имаме удоволствието да ви представим една уникална сграда, свързваща жилищната и работната среда с природата, съчетавайки уюта и естетиката с нови архитектурни тенденции и технологии с поглед към бъдещето. Тук ще разполагате с повече зеленина, функционални и светли пространства за постигане на пълноценен живот в динамичната градска среда.

Петзвездните апартаменти предлагат възможности за гъвкави разпределения, като за изграждането им са използвани материали и системи от най-висок клас. Озелененият парк e перфектното място за глътка свеж въздух и обществени събития на открито. Осигурено специално детско пространство, за да бъдат в безопасност най-малките обитатели на сградата, докато откриват щастливо света в своите игри и забавления. Една умна и зелена сграда, с внедрени множество екологични и практически решения, още при проектирането.

Наличието на метро и автобусни спирки, на пешеходно разстояние, насърчават използването на обществен транспорт и намаляват въглеродните емисии. Част от проекта е паркинг за велосипеди за обитатели и служители. Паркингът за гости предоставя предпочитани места за паркиране на нискоемисионни електрически автомобили.

Нов модерен комплекс в кв. Кръстова вада

New Estates ви представя и нов жилищен проект, разположен на тиха вътрешноквартална улица, с лесен достъп до булеварда и далеч от шума на трафика. Обградена от зеленина, тя притежава впечатляваща гледка на юг към планината. 

Комплексът предлага високо качество на живот, извън натоварения център на града, модерна визия, усещане за комфорт и уют, без компромис в качеството на строителството. Чистият въздух и непосредствена близост до планина Витоша го превръщат в истински градски оазис. 

Проектът разполага с богат избор от апартаменти, разделени в няколко секции, с отделни входове, осигурявайки повече пространство и по- лесен достъп за живущите. Той е чудесен избор за търсещите сигурно вложение на средствата си. За тези, които искат спокойна и уютна среда за семейството си, както и перспектива за бъдещите поколения.

Жилищни сгради в квартал Витоша

През последните няколко години престижният столичен квартал Витоша се превръща в един от най-бързо развиващите се квартали и набира все по-голяма  популярност за закупуване на недвижим имот. Както подсказва името му, Витоша е южен квартал в подножието на планината, заобиколен от живописна панорама, в близост до множество зелени площи. Витоша планина е едва на 30 минути път с автомобил и на час път с градски транспорт. Кварталът е умерено населен, като локацията позволява на живущите  да бъдат близо до центъра на столицата, но същевременно защитени от шума на градската суматоха. По-периферното разположение и близостта до планината носят тишина, спокойствие и прохлада. Може да се радвате на много зеленина – вътре в самия квартал и наоколо – Ловният парк е в непосредствена близост.

Към момента, Витоша e сред кварталите в София с най-активно предлагане на ново жилищно строителство. В квартала преобладават красиви сгради и жилища с прекрасна гледка към Витоша. Желание за покупка на имот в квартала проявяват предимно семейства с деца и индивидуални купувачи – основно млади хора, чиято цел е да сдобият с първо жилище. Поради нарастващия интерес сред купувачите на жилища, се очаква в близките години квартал Витоша да доразвие своя потенциал и да се превърне в „зеления” оазис на София. 

В квартал Витоша е построен един от първите комплекси от затворен тип, който е привлекателно място за живеене на семейства и млади хора с възможности, които искат да съчетаят модерния начин на живот със спокойствието и уютната атмосфера, идващи от близостта на планината.

Ако се интересувате от инвестиция в ново строителство, то Витоша разполага с голям избор. В жилищните сгради в този квартал преобладават предимно апартаменти с големи квадратури. Строителните материали и технологиите, използвани при изграждането на новите обекти, са модерни, съчетаващи качеството на иновациите и напредъка на технологиите. Това гарантира по-дълъг експлоатационен период на сградите, по-ниски разходи за поддръжка и по-висок комфорт за бъдещите обитатели.

Комплекс със забележителна архитектура

New Estates имаме удоволствието да ви представим вашия мечтан дом, където ще се насладите на тишина и спокойствие, живописен пейзаж, разкриващ гледка към Витоша и града. 360 градусовата гледка може да се види от богато озеленения покрив със зони за отдих и слънчеви бани. Комплексът разполага с приветлив вход, луксозни общи части, подземен автомобилен паркинг с топла връзка. Живущите ще имат възможност да се възползват от частен фитнес и СПА. 

Този комплекс е високотехнологична сграда, без топлинни загуби е снабдена със съвременни системи и инсталации, индивидуална вентилация на баните и кухните. Жилищните кооперации са внимателно ориентирани без северно изложение. Отличават се и с високотехнологични строителни показатели.

Умното решение за Вашият нов енергийно ефективен дом

New Estates ви предлага да разгледате и една от малкото сгради в София с 42% по-висока енергоефективност от широко разпространеното панелно строителство. Луксозната сградата е проектирана с оптимални енергийни характеристики, които позволяват употребата на по-малко енергия и оптимизирането ѝ по максимално добър начин. Сградата е изцяло ориентирана да отговори на всички очаквания и да удовлетвори всички нужди на клиентите, избрали живота в голямата и динамична столица.

Сградата предлага 63 уникални апартамента в четири типа: двустаен, тристаен, четиристаен и многостаен. В този невероятен проект комфортът излиза и извън рамките на дома. Комплексът разполага доста от удобствата, необходими на градския човек, като – кафене, детски кът, както и тревни площи и алеи, които осигуряват бягство от шума.

Жилищни сгради в квартал Манастирски ливади

Разположен в непосредствена близост до природен парк Витоша, в най-южната част на София, кварталът е сред сравнително наскоро оформилите се и е един от най-перспективните, радвайки се на голям интерес от страна на купувачи и наематели. Кварталът се явява притегателен център предимно за млади хора и семейства.

В Манастирски ливади се предлага изцяло ново строителство, в което се използват висококачествените материали, като се съчетават доказаните във времето технологии от традиционното строителство с най-новите и модерни промени и нововъведения.

Кварталът е застроен с еднофамилни къщи със собствени дворове, нови жилищни кооперации и луксозни комплекси от затворен тип с ограничен достъп. Сградите ново строителство в квартал Манастирски ливади са проектирани по начин, по който да отговарят оптимално на променящите се критерии, нужди и предпочитания на днешните купувачите. Тези проекти предлагат широка гама от възможности за жилищно настаняване-от едностайни до многостайни стилни апартаменти, като отново акцентът е поставен върху съвременна архитектура, функционално разпределение и висококачествени строителни материали. Тук се намират някои от най-модерните бизнес сгради в Столицата като „Bellissimo”, „Astra” и „Мишел”.

Елегантна жилищна сграда

New Estates ви представя светли и просторни двустайни и тристайни апартаменти в нов жилищен проект, намиращ се в престижния квартал Манастирски ливади-изток.

Сградата се отличава с елегантна архитектура, изчистени линии и висококачествени материали. Локацията на проекта дава бърз и удобен достъп до Южен парк, Околовръстен път и центъра на града. Изключително подходящи жилища както за инвестиция, поради добрата си локация, така и за живеене.

Модерна сграда в непосредствена близост до бул. България

Представяме ви и една жилищна сграда, от затворен тип, с обособена зона за отдих и зелени площи, като достъпът до вътрешния двор е контролиран и ограничен. Сградата разполага с подземен паркинг на две нива с паркоместа и гаражи, като техният брой е съобразен с броя на апартаментите. Достъпът до комплекса до отделните входове, асансьорите, както и част от паркоместата са съобразени с нуждите на хората с увреждания. Предлаганите апартаменти са обособени в четири входа, като на всеки етаж има между три и шест жилища с цел запазване на максимална самостоятелност, тишина и спокойствие. Разпределенията им са с от две до четири спални, като всяко жилище е с входно антре с достъп до всяка стая, складово помещение и тераса, разкриваща красиви гледки. При изграждането на комплекса са заложени всички принципи за качествено ново строителство. 

Предимствата на живота в комплекс ново строителство

Животът в луксозен затворен комплекс е уреден във всеки смисъл на думата. Обмислен е всеки детайл, който да осигурява удобство и комфорт. Обърнато е специално внимание на площта, локацията, етажността, разпределението на апартаментите и стаите в тях, екстериора и интериора, цялостната архитектура на комплекса.

Затворените комплекси идват и със съвременен облик на сградата, добре съчетан със заобикалящата го архитектурна среда. За изграждането на затворени комплекси се използват най-добрите практики от традиционното строителство, но се съчетават и с последните строителни тенденции.

Безспорно предимство на затворените комплекси е сигурността. Както вече казахме, комплексите от затворен тип са с контролиран достъп на външни лица. Те разполагат както с жива охрана, така и с постоянно видеонаблюдение. Това прави живота в такъв тип комплекс изключително безопасен и защитен от всякакви криминални проявления. Фактор, който не е без значение особено за семействата с малки деца, които търсят своя спокоен лукс в нов дом. 

Този „град в града“  разполага с допълнителни удобства като магазини, заведения, химическо чистене, фризьорски салони, студия за красота, фитнес зали, СПА центрове, басейни, тенис кортове, спортни зали, детски площадки, велоалеи и т.н. Така обитателите ще разполагат с всичко необходимо за своето ежедневие, ще могат да практикуват любимите си занимания на открито и на закрито.  

Не бива да се подценява и факторът, че ежедневието в подобна среда позволява на хората по-лесно да опознаят своите съседи и да се сближат с тях. Това дава допълнителнa гаранция, че при отсъствие, ще има още някого, на когото да разчитате да „наглежда“ вашата собственост.

В днешно време голяма част то живеещите в големия град и по-конкретно в София, са изправени пред предизвикателството да намерят свободно паркомясто за личния си автомобил. Така притежаването на паркомясто или гараж се превърна в предимство и в задължителен елемент от офертата за продажба както на луксозен имот, така и на тези от по-ниския ценови клас. В комплексите от затворен тип често има и вътрешни паркинги-гаражи във всеки блок и те се продават с тях. В някои случаи комплексът разполага с възможност за достъп до повече от едно паркомясто на домакинство, което напълно удовлетворява млади семейства с повече от една кола.

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване