Топ 4 апартаменти в квартал Витоша ново строителство

Търсите имот ново строителство в квартал Витоша? Научете повече за Витоша и имотите ново строителство тук!

Какво трябва да знаем за квартал Витоша?

През последните няколко години престижният столичен квартал Витоша се превръща в един от най-бързо развиващите се квартали и набира все по-голяма популярност за закупуване на апартаменти. Както подсказва името му, Витоша е южен квартал в подножието на планината, заобиколен от живописна панорама, в близост до множество зелени площи. Витоша планина е едва на 30 минути път с автомобил и на час път с градски транспорт. Кварталът е умерено населен, като локацията позволява на живущите  да бъдат близо до центъра на столицата, но същевременно защитени от шума на градската суматоха.

Към момента, Витоша e сред кварталите в София с най-активно предлагане на ново жилищно строителство.

Градски транспорт

Както споменахме, квартал Витоша се развива с все по-бързи темпове и се радва и на огромен инвеститорски интерес, което предполага постоянно развитие на комуникациите и подобряване на инфраструктурата.

Въпреки, че от транспортна гледна точка, Витоша се счита за изолиран, заради голямата пътна бариера  Околовръстен път, кварталът се свързва отлично с метростанция Витоша посредством автобусната линия 805, като се очаква в близко бъдеще и изграждането на метростанция в самия квартал.

Освен това, бързият излаз до Околовръстното обуславя и бърз достъп от там до почти всяка точка на града, както и бързо стигане до центъра на столицата, Южния парк и Борисовата градина.

Магазини, ресторанти и услуги

Витоша е тих и спокоен квартал, както споменахме, не е толкова гъсто населен. Кварталът е заобиколен от зелена паркова среда и в близост разполага с детски градини, училища, детски площадки, супермаркети, ветеринарни клиники, търговски център и столичния зоопарк. 

Най-близкото до квартал Витоша училище е ЧОУ „Д-р Петър Берон“ на бул. Черни връх, а най-близката детска градина – 16 ОДЗ „Приказен свят“, в Студентски град. В квартала се намира и СБАЛ по акушерство и гинекология „Св. Лазар“, както и 5 ДКЦ – Студентска поликлиника, в Студентски град. Също така, в квартала се намират и няколко дипломатически представителства – посолството на Финландия, на Кувейт, на Афганистан, на република Индонезия, на Сирийската Арабска Република.

Паркоместа

Най-вероятно няма шофьор в столицата, който да не се е сблъсквал с изпитанието да открие свободно паркомясто. Именно това е причината все повече купувачи да търсят имоти, към които има осигурено такова. В квартал Витоша е помислено за това, като

наличието на паркоместа са съобразени с броя живущи в затворените комплекси например, което е безспорно предимство за обитателите.

Освен това, в тези комплекси често има и вътрешни паркинги-гаражи във всеки блок и те се продават с тях. В някои случаи, комплексът може да разполага с възможност за достъп до повече от едно паркомясто на домакинство, което напълно удовлетворява млади семейства с повече от една кола.

Допълнителни плюсове

Както вече казахме, локацията на квартала е голям плюс, тъй като е разположен едновременно до ключови локации в София, но същевременно се намира сякаш в планината, заобиколен с прекрасна гледка към Витоша, много зеленина, спокойствие, тишина и прохлада. Това перфектно разположение дава възможности за разходка сред природата и подобрява качеството на столичния въздух. Планината предлага не само красив изглед, но и множество възможности за туризъм, ски спорт и алпинизъм.

В последните години кварталът се превърна в предпочитано място за живеене. Желание за покупка на имот в квартала проявяват предимно семейства с деца и индивидуални купувачи – основно млади хора, чиято цел е да сдобият с първо жилище. Поради нарастващия интерес сред купувачите на жилища, се очаква в близките години квартал Витоша да доразвие своя потенциал и да се превърне в „зеления” оазис на София. 

Присъщо за квартала е наличието на много новореализирани жилищни проекти, като строителството е основно тухлено, със съвременен архитектурен облик. Изградените кооперации са четири-пет етажни, като напълно липсват панелни блокове. Друго безспорно преимущество е газификацията на квартала.

Инвеститорският интерес към квартала е изключително голям, което предполага бързото доизграждане на инфраструктурата, социалната среда и комуникациите.

Има ли ново строителство в кв. Витоша?

В квартал Витоша е построен един от първите комплекси от затворен тип, който е привлекателно място за живеене на семейства и млади хора с възможности, които искат да съчетаят модерния начин на живот със спокойствието и уютната атмосфера, идващи от близостта на планината.

Ако се интересувате от инвестиция в ново строителство, то Витоша разполага с голям избор. В жилищните сгради в този квартал преобладават предимно апартаменти с големи квадратури. Строителните материали и технологиите, използвани при изграждането на новите обекти, са модерни, съчетаващи качеството на иновациите и напредъка на технологиите. Това гарантира по-дълъг експлоатационен период на сградите, по-ниски разходи за поддръжка и по-висок комфорт за бъдещите обитатели.

Топ 4 имота във Витоша

Умното решение за Вашият нов енергийно ефективен дом

Както стана въпрос, сградите ново строителство в квартал Витоша се проектират с оптимални енергийни характеристики. Това умно решение е вложено и във вашия нов енергийно ефективен дом!

New Estates има удоволствието да ви представи една от малкото модерни сгради в София с 42% по-висока енергоефективност. Сградата е изцяло ориентирана да отговори на всички очаквания и да удовлетвори всички нужди на бъдещите си обитатели, избрали живота в голямата и динамична столица. Локацията е стратегически подбрана, близо до удобен транспорт, парк, търговски и спортен център, осигуряващ бърз и удобен достъп до мол Парадайс, метростанция, парк Лозенец, Южен парк, Зоологическа градина.

Сградата предлага 63 уникални апартамента в четири типа двустаен, тристаен, четиристаен и многостаен. В този невероятен проект, комфортът излиза извън рамките на дома. Комплексът разполага с много от удобствата, необходими на градския човек, като – кафене, детски кът, както и тревни площи и алеи, които осигуряват нужното бягство от забързаното ежедневие на големия град.

Луксозна бутикова сграда в кв. Витоша

New Estates има удоволствието да ви представи и луксозна бутикова сграда, изградена във впечатляващ стил, съчетавайки елементи от камък и мрамор, които придават на сградата изискан и елегантен вид. Внимателно изработените детайли и фината изваяна архитектура създават усещане за изящество и разкош.

Строителството е монолитно, стоманобетонна конструкция, тухлени стени, топлоизолация с фибран върху всички външни и вътрешни стени, шумоизолация на вътрешните стени и подовете. Общите части се изпълняват луксозно с настилки от гръцки мрамор, италиански и китайски гранит, облицовки от варовик и мушалкалк, иноксови парапети. Бутиковата сграда е проектирана с мисъл за комфорт и удовлетворение. Разполага с удобни и стилни общи части, както и функционални разпределения на имотите. Стълбищните парапети и терасите ще бъдат изработени от ковано желязо.

Комплекс със забележителна архитектура

New Estates ви представя един комплекс със забележителна архитектура – вашият мечтан дом, където ще се насладите на тишина и спокойствие, живописен пейзаж, разкриващ гледка към Витоша и сърцето на града. 360 градусовата гледка може да се види от богато озеленения покрив със зони за отдих и слънчеви бани. Комплексът разполага с приветлив вход, луксозни общи части, подземен автомобилен паркинг с топла връзка. Живущите ще имат възможност да се възползват от частни фитнес и СПА. 

Високотехнологична сграда, без топлинни загуби е снабдена и със съвременни системи и инсталации, индивидуална вентилация на баните и кухните. Жилищните кооперации са внимателно ориентирани, без северно изложение. Отличават се и с високотехнологични строителни показатели.

Където класическа архитектура, красива фасада и внимание към детайла се срещат!

Модерна сграда в кв. Витоша

Имаме удоволствието да ви представим и една изключително модерна и луксозна сграда, сертифицирана по стандарта EDGE. Местоположението ѝ предлага близост до Ловен парк, Борисова Градина, Плувен комплекс „Дианабад“. Намира се на пешеходно разстояние от основни булеварди – бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Доктор Г. М. Димитров“. Районът е с висок инвестиционен потенциал и е отличен избор, както за закупуване на собствено жилище, така и за отдаване под наем. Достъпът до центъра е бърз и лесен, като на пешеходно разстояние има автобусна спирка, както и основни булеварди за собствениците на автомобил.

За изграждането на сградата е използвана архитектурна комбинация от висок клас минерална мазилка, в комбинация с вентилируема фасада от HPL плоскости, PVC дограма Schüco, със система Living 82 AS и стъклопакет с най-високи енергийно-ефективни характеристики. Отоплението и охлаждането е предвидено чрез геотермална инверторна термопомпа с вградени циркулационни помпи, външен модул за активиране на охлаждане, управление на системата и др.

Този проект е първата жилищна сграда в България сертифицирана по стандарта за устойчиво строителство „EDGE“. Изборът на дизайн, направен за този проект, предвижда спестяване на енергия в диапазона от 43% до 50%, пестене на вода в диапазона от 34% до 37% и спестяване на въплътена енергия в диапазона от 23% до 30%.

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване