Наистина ли е безплатна услугата на кредитния консултант?  

Ако сте открили новия си мечтан дом и желаете да финансирате покупката му посредством кредитиране, ще срещнете редица варианти за това, които е възможно да Ви объркат. Отпускането на ипотечен кредит е процес, при който ще Ви се наложи да поискате и разгледате редица оферти от различни финансови институции, за да сте сигурни, че избирате най-подходящият за Вас и Вашите лични нужди. Самостоятелната преценка кой е правилният избор обаче рядко може да бъде обективна, а събирането на различни оферти е дълъг и времеемък за клиента процес. В такива ситуации насреща се явява кредитният консултант, който не само притежава професионални качества и може да съдейства през целия процес от самото начало до край, но и има експертно мнение за състоянието на пазара. Сред основните плюсове от работата с кредитен консултант е неговата експертност, за която клиентът не заплаща нищо. Услугата му в процеса на кредитиране е напълно безплатна и получава пълно съдействие през целия път по отпускане на ипотечен кредит. Повече за кредитния консултант и неговата услуга можете да откриете в тази статия.

Кога са нужни услугите на кредитен консултант?

В случай че сте взели решението да финансирате покупката на имот с ипотечен кредит и не сте напълно наясно към кого да се обърнете, съдействие за кредитиране ще Ви предложат редица банкови и небанкови финансови институции. Ще получите много и различни оферти, които е възможно да доведат до объркване и да затруднят процеса по намиране на най-подходящите условия за Вас като кредитоискател. След разглеждането им е необходимо да се запознаете с пълните условия по кредита, както и да отделите време, през което да проведете консултации със съответните финансови институции. За някои този процес може да бъде възпрепятстван от ограничено време или несигурност по отношение на цялостната процедура. В такива случаи голяма част от хората се доверяват на професионалист в сферата, в лицето на кредитния консултант. Той е независим експерт и не е обвързан с конкретна финансова институция или банка, следователно може да предложи няколко решения, подходящи за клиента. Основното му предимство е доброто му познаване на пазара, експертността му по отношение условията по кредитите, лихвите и таксите, които съпътстват кредитирането, както и възможността му да дефинира и прогнозира евентуални пазарни промени. Всичко това се случва след направен от негова страна анализ за финансовото състояние на потребителя, чрез който да открие и предостави най-добрите оферти, изцяло отговарящи на личните нужди на кредитоискателя.

Услугите на кредитния консултант на първо място са необходими, когато Вие като потребител желаете да получите експертно мнение и помощ през целия процес по кандидатстване и одобрение. Не само – консултантът ще се заеме с откриването на най-подходящата за Вас оферта, като преди това Ви представи трите най-добри. Така няма да се налага да избирате между определени банки и да инвестирате от собственото си време, а потенциалният риск от избиране на неподходящ за Вас кредит се минимизира.

Как ще Ви съдейства кредитният консултант?

Когато проведете консултация с кредитен експерт, е изключително важно да му предоставите възможно най-изчерпателна информация, която да му помогне да открие най-подходящият за Вас ипотечен кредит. Ще е необходимо да го запознаете с месечните Ви приходи и разходи, евентуалното наличие на друг кредит и повече детайли относно предназначението на необходимото финансиране. След консултиране, експертът ще вземе оферти от редица финансови институции, като на Вас ще представи няколко от най-добрите, които изцяло отговарят на личните Ви нужди.

Защо са безплатни за потребителите?

Услугата на кредитния посредник е напълно безплатна за потребителите, не коства средства или време. Кредитният консултант е част от Регистъра на кредитни посредници на БНБ и има партньорства с всички големи банки в страната. Комисионната не се заплаща от клиента, а от финансовата институция, като въпреки това банката никога не калкулира неговите услуги към общата стойност на кредита. Това е така, тъй като професионалният посредник до голяма степен върши част от работата на банката – от консултиране до структуриране на сделката и попълване на необходимата документация.

Плюсовете на кредитния посредник са редица, но за да получите най-изгодният за Вас ипотечен кредит, е необходимо да откриете доверен партньор в процеса. Използвайте услугите на лицензирана и доказана във времето компания, която не само да Ви предостави изключително професионално отношение, но и да Ви осигури сигурност и доверие.

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване